autor:

» » Prajituri

Placinta cu branza si iaurt

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* 1 pachet foi placinta, * 6 oua, * 500 ml iaurt, * 250 g branza de vaci, * 150 g zahar, * esenta rom si vanilie, * ulei sau unt topit (pentru uns foile)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

37 voturi

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida.

Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte.
Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana,restul o impartim in 2.

Punem prima parte de foi intr-o tava unsa cu ulei si turnam deasupra o parte din compozitia de iaurt.Se continua cu alt strat de foi,alternand astfel straturile de foi cu cele de umplutura,ultimul strat fiind de foi.

Inainte de a baga la cuptor se pensuleaza deasupra compozitia pusa deoparte.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

Se taie dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt. Mai intii

8 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Prajituri

  • 13 comentarii

  • Rodica Ardelean , 28 decembrie 2014

    EU PUN IN UMPLUTURA STAFIDE,COAJA DE PORTOCALA CONFIATA,DULCEATA DE PEPENE VERDE NU IN ANTITATI MARI ASA ICI COLO O FACE PUTIN MAI RAFINATA, ORCUM E FF BUNA SI FARA

  • Mioara Ioan , 27 decembrie 2014

    Nu comodatatea, dar trebuie sa ai putere in maini, ca sa sucesti foile subtiri, iar de la un timp nu mai este putere!! Iar cine nu are familie mare si are timp, poate face.....

  • Marin Dumitru , 23 februarie 2014

    Sa vad si eu pe cineva care refuza.

    • Georgiana Al-badi , 23 februarie 2014

      foarte buna , si fiecare o face cum vrea

    • Petre Gospodin , 22 februarie 2014

      PREFERATA MEA!!!

    • Pompiliu Maximilian , 01 decembrie 2013

      foarte buna si se face foarte repede!

    • Elena Florescu , 05 noiembrie 2013

      sint bune implace.

    • Corina Croitoru , 25 august 2013

      EU PUN IN UMPLUTURA STAFIDE,COAJA DE PORTOCALA CONFIATA,DULCEATA DE PEPENE VERDE NU IN ANTITATI MARI ASA ICI COLO O FACE PUTIN MAI RAFINATA, ORCUM E FF BUNA SI FARA

    • Rozalia Vasile , 15 august 2013

      comoditatea ne omoara, mai ales daca avem copii, de fapt nu-ti ia decat 10min sa faci o foaie.

    • Georgeta Macarescu-Rotar , 15 august 2013

      EU PUN IN UMPLUTURA STAFIDE,COAJA DE PORTOCALA CONFIATA,DULCEATA DE PEPENE VERDE NU IN ANTITATI MARI ASA ICI COLO O FACE PUTIN MAI RAFINATA, ORCUM E FF BUNA SI FARA

    • Rozalia Vasile , 15 august 2013

      chair nu mai stie nimeni sa faca o foaie simpla de placinta, tb sa cumparam toate rahaturile din comert?

    • ionela , 15 august 2013

      mmm...daaaaa a-si manca...numai ca eu la urma e sa inchid cuptorul torn jumate de cana cu lapte peste....si iese mai buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

      Ce pofta mi-ai facut!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

37 voturi

Ingrediente

  • * 1 pachet foi placinta
  • * 6 oua
  • * 500 ml iaurt
  • * 250 g branza de vaci
  • * 150 g zahar
  • * esenta rom si vanilie
  • * ulei sau unt topit (pentru uns foile)

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ionela

mmm...daaaaa a-si manca...numai ca eu la urma e sa inchid cuptorul torn jumate de cana cu lapte peste....si iese mai buna

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort delicios cu nuci caramelizate