autor:

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Placinta cu carne

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
, Pentru aluat:, 600 gr faina, 4 linguri pline cu untura de porc, 4 linguri smantana, 2 oua, 50 gr lapte , drojdie cat o nuca, sare, Pentru umplutura:, 700 gr carne de porc tocata, 2 cepe mari, 2 oua, 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu), frunze de marar si patrunjel verde, 4 linguri pesmet, condiment Maggi Secretul Gustului Legume, piper, 1 galbenus (pentru uns deasupra)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).

Pentru umplutura, se caleste ceapa taiata marunt, apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc, pana se schimba culoarea. Apoi, se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute, pana se patrunde carnea (daca trebuie, se adauga din cand in cand apa, ca sa nu se prinda de tigaie). La final, adaugam ouale, frunzele de marar si patrunjel, sare, piperul si la urma, pesmetul.

Intr-o tava dreptunghiulara, se pune o foaie din aluat, apoi umplutura, apoi a doua foaie pe care o intepam cu furculita. Deasupra, ungem foaia cu galbenus de ou. Se coace la foc potrivit, cam 35-40 minute, pana deasupra e rumena.

E o placinta ideala ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pläcinta cu carne

Pläcinta cu carne

Se toaca ceapa marunt ,se soteaza in ulei.Cand devine aurie,se pune carnea,sare si piper.Se soteaza

16 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Placinta de vara cu carne de pui.

Placinta de vara cu carne de pui.

Se spala legumele apoi se taie cubulete. Se va spala si pieptul de pui, care se va taia in bucatele

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Seica elena , 09 februarie 2018

    Foarte buna

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • 4 linguri smantana
  • 2 oua
  • 50 gr lapte 
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne de porc tocata
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu)
  • frunze de marar si patrunjel verde
  • 4 linguri pesmet
  • condiment Maggi Secretul Gustului Legume
  • piper
  • 1 galbenus (pentru uns deasupra)

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

9 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri

Seica elena

Foarte buna

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba