autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Placinta cu carne

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
, Pentru aluat:, 600 gr faina, 4 linguri pline cu untura de porc, 4 linguri smantana, 2 oua, 50 gr lapte , drojdie cat o nuca, sare, Pentru umplutura:, 700 gr carne de porc tocata, 2 cepe mari, 2 oua, 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu), frunze de marar si patrunjel verde, 4 linguri pesmet, condiment Maggi Secretul Gustului Legume, piper, 1 galbenus (pentru uns deasupra)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).

Pentru umplutura, se caleste ceapa taiata marunt, apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc, pana se schimba culoarea. Apoi, se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute, pana se patrunde carnea (daca trebuie, se adauga din cand in cand apa, ca sa nu se prinda de tigaie). La final, adaugam ouale, frunzele de marar si patrunjel, sare, piperul si la urma, pesmetul.

Intr-o tava dreptunghiulara, se pune o foaie din aluat, apoi umplutura, apoi a doua foaie pe care o intepam cu furculita. Deasupra, ungem foaia cu galbenus de ou. Se coace la foc potrivit, cam 35-40 minute, pana deasupra e rumena.

E o placinta ideala ca aperitiv.
Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).

Pentru umplutura, se caleste ceap
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
placinta cu branza si carne

placinta cu branza si carne

Aluatul: din faina ou si drojdie si ulei se face o coca care se odihneste jumate de ora,apoi se intinde

1 vot    2 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • 4 linguri smantana
  • 2 oua
  • 50 gr lapte 
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne de porc tocata
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu)
  • frunze de marar si patrunjel verde
  • 4 linguri pesmet
  • condiment Maggi Secretul Gustului Legume
  • piper
  • 1 galbenus (pentru uns deasupra)

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Lasagna bolognese

Lasagna bolognese

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Ardeii se spala, se curata de cotoare si se lasa sa se curga de eventuala apa, cu capul in jos. Pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Placinta impletita cu mere si stafide

Placinta impletita cu mere si stafide

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia (daca folosim drojdie proaspata facem

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele trebuie spalate, uscate, condimentate cu sare, piper si toate ierburile aromate; cine are astfel de ierburi proaspete, poate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne