autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Placinta cu carne

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
, Pentru aluat:, 600 gr faina, 4 linguri pline cu untura de porc, 4 linguri smantana, 2 oua, 50 gr lapte , drojdie cat o nuca, sare, Pentru umplutura:, 700 gr carne de porc tocata, 2 cepe mari, 2 oua, 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu), frunze de marar si patrunjel verde, 4 linguri pesmet, condiment Maggi Secretul Gustului Legume, piper, 1 galbenus (pentru uns deasupra)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).

Pentru umplutura, se caleste ceapa taiata marunt, apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc, pana se schimba culoarea. Apoi, se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute, pana se patrunde carnea (daca trebuie, se adauga din cand in cand apa, ca sa nu se prinda de tigaie). La final, adaugam ouale, frunzele de marar si patrunjel, sare, piperul si la urma, pesmetul.

Intr-o tava dreptunghiulara, se pune o foaie din aluat, apoi umplutura, apoi a doua foaie pe care o intepam cu furculita. Deasupra, ungem foaia cu galbenus de ou. Se coace la foc potrivit, cam 35-40 minute, pana deasupra e rumena.

E o placinta ideala ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC

PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC

Se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie,adaugati ceapa si usturoiul sa se inmoaie timp de 3-4 min.Adaugati

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Placinta aromata cu carne, caise si cartofi

Placinta aromata cu carne, caise si cartofi

1. Prajeste carne tocata intr-o tigaie mare (aici nu vei avea nevoie de ulei).Dupa ce s-a prajit,

9 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Seica elena , 09 februarie 2018

    Foarte buna

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • 4 linguri smantana
  • 2 oua
  • 50 gr lapte 
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne de porc tocata
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu)
  • frunze de marar si patrunjel verde
  • 4 linguri pesmet
  • condiment Maggi Secretul Gustului Legume
  • piper
  • 1 galbenus (pentru uns deasupra)

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Fara foto

Seica elena

Foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat