autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Placinta cu carne

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
, Pentru aluat:, 600 gr faina, 4 linguri pline cu untura de porc, 4 linguri smantana, 2 oua, 50 gr lapte , drojdie cat o nuca, sare, Pentru umplutura:, 700 gr carne de porc tocata, 2 cepe mari, 2 oua, 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu), frunze de marar si patrunjel verde, 4 linguri pesmet, condiment Maggi Secretul Gustului Legume, piper, 1 galbenus (pentru uns deasupra)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).

Pentru umplutura, se caleste ceapa taiata marunt, apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc, pana se schimba culoarea. Apoi, se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute, pana se patrunde carnea (daca trebuie, se adauga din cand in cand apa, ca sa nu se prinda de tigaie). La final, adaugam ouale, frunzele de marar si patrunjel, sare, piperul si la urma, pesmetul.

Intr-o tava dreptunghiulara, se pune o foaie din aluat, apoi umplutura, apoi a doua foaie pe care o intepam cu furculita. Deasupra, ungem foaia cu galbenus de ou. Se coace la foc potrivit, cam 35-40 minute, pana deasupra e rumena.

E o placinta ideala ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Placinta aromata cu carne, caise si cartofi

Placinta aromata cu carne, caise si cartofi

1. Prajeste carne tocata intr-o tigaie mare (aici nu vei avea nevoie de ulei).Dupa ce s-a prajit,

9 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si bere

Placinta cu carne si bere

Pe reteta asta am pus ochii cand am aflat de ea de la Cristina si m-am tot tinut de vreo luna sa

24 voturi    20 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • 4 linguri smantana
  • 2 oua
  • 50 gr lapte 
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne de porc tocata
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu)
  • frunze de marar si patrunjel verde
  • 4 linguri pesmet
  • condiment Maggi Secretul Gustului Legume
  • piper
  • 1 galbenus (pentru uns deasupra)

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara, fiind satioasa. Este usor de preparat, nu necesita

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Chiftelute cu cartofi la cuptor Chiftelute cu cartofi la cuptor

Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Legume la cuptor cu carne de porc