autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Placinta cu carne de porc

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru Aluat:, -500 g făină, -250 g margarină, -150 g smântână, -1 ou, -1 lingură oțet, -un vârf de sare., Pentru Umplutură:, -400 g carne tocată de porc (recomandare Meșterul Măcelar), -1 ceapă, -150 g unt, -2 ouă, -1 lingură smântână, -sare, -piper, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine margarina cu oul, apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecul obtinut se amesteca bine pana cand devine un aluat omogen. Aluatul se lasa la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura se toaca foarte marunt ceapa si se caleste timp de 2 minute in untul topit. Peste aceasta se adauga carnea, sarea si piperul si se lasa pe foc aproximativ jumatate de ora acoperit cu un capac. Dupa ce este gata se lasa la racit, iar apoi se adauga oul si smantana.

Se imparte aluatul in jumatate si se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se aseaza prima foaie. Se toarna compozitia din carne si se acopera cu a doua foaie. Se unge cu un ou batut si se introduce la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se rumeneste. Cand este gata, se taie in bucati, se orneaza cu frunze de patrunjel si se serveste calda.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta taraneasca cu carne de porc

Placinta taraneasca cu carne de porc

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus. Cand programul

203 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Mancare cu castraveti acri

Mancare cu castraveti acri

Intr-o cratita se pun doua- trei linguri de ulei, se adauga carnea taiata bucati, se caleste putin,

21 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru Aluat:
  • -500 g făină
  • -250 g margarină
  • -150 g smântână
  • -1 ou
  • -1 lingură oțet
  • -un vârf de sare.
  • Pentru Umplutură:
  • -400 g carne tocată de porc (recomandare Meșterul Măcelar)
  • -1 ceapă
  • -150 g unt
  • -2 ouă
  • -1 lingură smântână
  • -sare
  • -piper
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Crema de fasole boabe cu sunca afumata de porc