autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Placinta cu carne de porc

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru Aluat:, -500 g făină, -250 g margarină, -150 g smântână, -1 ou, -1 lingură oțet, -un vârf de sare., Pentru Umplutură:, -400 g carne tocată de porc (recomandare Meșterul Măcelar), -1 ceapă, -150 g unt, -2 ouă, -1 lingură smântână, -sare, -piper, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine margarina cu oul, apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecul obtinut se amesteca bine pana cand devine un aluat omogen. Aluatul se lasa la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura se toaca foarte marunt ceapa si se caleste timp de 2 minute in untul topit. Peste aceasta se adauga carnea, sarea si piperul si se lasa pe foc aproximativ jumatate de ora acoperit cu un capac. Dupa ce este gata se lasa la racit, iar apoi se adauga oul si smantana.

Se imparte aluatul in jumatate si se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se aseaza prima foaie. Se toarna compozitia din carne si se acopera cu a doua foaie. Se unge cu un ou batut si se introduce la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se rumeneste. Cand este gata, se taie in bucati, se orneaza cu frunze de patrunjel si se serveste calda.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta taraneasca cu carne de porc

Placinta taraneasca cu carne de porc

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus. Cand programul

201 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
PUI IN SOS DE VIN ROSU

PUI IN SOS DE VIN ROSU

Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se incing 2 linguri

7 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru Aluat:
  • -500 g făină
  • -250 g margarină
  • -150 g smântână
  • -1 ou
  • -1 lingură oțet
  • -un vârf de sare.
  • Pentru Umplutură:
  • -400 g carne tocată de porc (recomandare Meșterul Măcelar)
  • -1 ceapă
  • -150 g unt
  • -2 ouă
  • -1 lingură smântână
  • -sare
  • -piper
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Caltabosi