autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Placinta cu carne de porc

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru Aluat:, -500 g făină, -250 g margarină, -150 g smântână, -1 ou, -1 lingură oțet, -un vârf de sare., Pentru Umplutură:, -400 g carne tocată de porc (recomandare Meșterul Măcelar), -1 ceapă, -150 g unt, -2 ouă, -1 lingură smântână, -sare, -piper, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine margarina cu oul, apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecul obtinut se amesteca bine pana cand devine un aluat omogen. Aluatul se lasa la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura se toaca foarte marunt ceapa si se caleste timp de 2 minute in untul topit. Peste aceasta se adauga carnea, sarea si piperul si se lasa pe foc aproximativ jumatate de ora acoperit cu un capac. Dupa ce este gata se lasa la racit, iar apoi se adauga oul si smantana.

Se imparte aluatul in jumatate si se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se aseaza prima foaie. Se toarna compozitia din carne si se acopera cu a doua foaie. Se unge cu un ou batut si se introduce la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se rumeneste. Cand este gata, se taie in bucati, se orneaza cu frunze de patrunjel si se serveste calda.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta taraneasca cu carne de porc

Placinta taraneasca cu carne de porc

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus. Cand programul

201 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

1. Intr-un castron mic, se inmoaie prunele in vin si se lasa deoparte.Se incalzeste cuptorul la 190°. 2. Se

2 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru Aluat:
  • -500 g făină
  • -250 g margarină
  • -150 g smântână
  • -1 ou
  • -1 lingură oțet
  • -un vârf de sare.
  • Pentru Umplutură:
  • -400 g carne tocată de porc (recomandare Meșterul Măcelar)
  • -1 ceapă
  • -150 g unt
  • -2 ouă
  • -1 lingură smântână
  • -sare
  • -piper
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Pui in bere