Plăcintă cu carne şi ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Plăcintă cu carne şi ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g făină
  • 250 ml de apa caldă
  • 25 g de drojdie,
  • 1 linguriţă de sare.
  • Se frămantă aluatul şi se lasă la dospit o oră .
  • Pentru umplutură:
  • 700g de carne tocată( am pus carne de porc)
  • un borcănel de ciuperci champignon tăiate(150g)/sau de alt tip, eu am pus gălbiori
  • 3 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 lingură de făină
  • condimente(piper, sare, ardei iute, curry etc.)

Mod de preparare

Intr-o cratiţă se pune uleiul , ceapa tăiată mărunt,se adaugă carnea şi se călesc câteva minute.

Se adaugaă si ciupercile din borcan care au fost scurse si se călesc impreună. Eu am dat prin maşina de tocat gălbiorii.

Se ia cratiţa deoparte şi se condimentează dupa gust cu sare ,piper ,puţin ardei iute, mărar proaspat. Ouăle se bat ca la omletă, se adaugă făina, carnea şi se amestecă.

Dupa ce aluatul s-a dospit,întindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presaraăo lingură cu griş. Punem compozitia de carne si o intindem pe toată suprafaţa foii.Sei rulează din ambele capete spre mijloc ;se taie in doua pe lătime. Sau în alt mod, cum vrei.

Se pun una lăngă alta,într-o tavă unsăcu ulei. Se unge plăcinta cu ulei deasupra .Se dă la cuptor pănă se rumeneşte .

Intre timp ,se bat două ouă întregi cu o lingură de iaurt si un vârf de cuţit de sare.

Se pune oul peste plăcinta coaptă şi se mai dă 10 minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise