autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Plăcintă cu carne şi ciuperci

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 500g făină, 250 ml de apa caldă, 25 g de drojdie,, 1 linguriţă de sare., Se frămantă aluatul şi se lasă la dospit o oră ., , Pentru umplutură:, 700g de carne tocată( am pus carne de porc), un borcănel de ciuperci champignon tăiate(150g)/sau de alt tip, eu am pus gălbiori, 3 ouă, 1 ceapă mare, 2 linguri de ulei,, 1 lingură de făină, condimente(piper, sare, ardei iute, curry etc.)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

44 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratiţă se pune uleiul , ceapa tăiată mărunt,se adaugă carnea şi se călesc câteva minute.
Se adaugaă si ciupercile din borcan care au fost scurse si se călesc impreună. Eu am dat prin maşina de tocat gălbiorii.
Se ia cratiţa deoparte şi se condimentează dupa gust cu sare ,piper ,puţin ardei iute, mărar proaspat. Ouăle se bat ca la omletă, se adaugă făina, carnea şi se amestecă.
Dupa ce aluatul s-a dospit,întindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presaraăo lingură cu griş. Punem compozitia de carne si o intindem pe toată suprafaţa foii.Sei rulează din ambele capete spre mijloc ;se taie in doua pe lătime. Sau în alt mod, cum vrei.
Se pun una lăngă alta,într-o tavă unsăcu ulei. Se unge plăcinta cu ulei deasupra .Se dă la cuptor pănă se rumeneşte .
Intre timp ,se bat două ouă întregi cu o lingură de iaurt si un vârf de cuţit de sare.
Se pune oul peste plăcinta coaptă şi se mai dă 10 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu carne şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta cu carne tocata si ciuperci

Placinta cu carne tocata si ciuperci

Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt. Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Snitele crocante

Snitele crocante

carnea se bate pentru snitel si se condimenteaza, apoi se bate oul in care se adauga 2 linguri de

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • s andreea

    s andreea (Chef de cuisine):

    este o reteta foarte buna si foarte gustoasa ; nu e greu de pregatit ; imi place

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Premier Moving & Storage , 20 aprilie 2015

    prea multa coca, mie imi place cu mai multa carne :)

  • Fara foto

    Marcy Marcyana Craioveanu , 22 decembrie 2013

    foarte buna idee pt masa de Craciun!

  • Fara foto

    angela (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

    foarte bun, o incerc de craciun la aperitiv.Merge si rece?

    • s andreea

      s andreea (Chef de cuisine) , 16 mai 2013

      am incercat-o si este foarte buna si foarte gustoasa multumesc mult de reteta

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 29 mai 2012

      trebuie sa fie tare gustoasa! Merci de reteta :-)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Waw ce buna trebuie sa fie !!! Vreau si eu o feliuta...

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Ce multe placinte ai facut uhhh!!!!! arata tare bine ....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Tentatie absoluta!***** Vreau si eu " cozonac"...Ha ha ha ... Arata superb! Ti-am raspuns la intrebarea de la "mansaf"; daca revii la ea va fi mai explicita; nu stiu ce s-a intamplat ieri ca nu au aparut toate fotogtrafiile de la procesare. Te pup si un weekend minunat.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Buna placinta, buna prezentare. Felicitari!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      ce buna e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

44 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g făină
  • 250 ml de apa caldă
  • 25 g de drojdie,
  • 1 linguriţă de sare.
  • Se frămantă aluatul şi se lasă la dospit o oră .
  • Pentru umplutură:
  • 700g de carne tocată( am pus carne de porc)
  • un borcănel de ciuperci champignon tăiate(150g)/sau de alt tip
  • eu am pus gălbiori
  • 3 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 lingură de făină
  • condimente(piper
  • sare
  • ardei iute
  • curry etc.)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

angela (Chef de cuisine)

foarte bun, o incerc de craciun la aperitiv.Merge si rece?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute cu trandafiri de paine