autor:

maria mihalache

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Placinta cu carne tocata si cascaval

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2017

Ingrediente
Pentru aluat, 400 gr faina alba, 100 gr unt la temperatura camerei, 1 ou, 1/2 lingurita sare, Pentru umplutura, 500 gr carne de porc si pui (am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui), 3 cepe, 2 oua, 200 gr smantana, 2 frunze de telina, 175 gr cascaval, 1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei, sare, piper macinat, 1 lingurita marar uscat, Mai avem nevoie, 2 galbenusuri pentru uns placinta, faina pentru infainat masa de lucru, , ,  

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare



Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp de 30 min,timp in care ne ocupam de umplutura.


Intr-un vas, punem untul moale, taiat cubulete mici, faina, oul, smantana si sarea.


Framantam cu mana (nu foarte mult, circa 1-2 min). Din aluatul obtinut, formam o bila pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece, la frigider, pentru circa 30 min.


Si asa cum am spus mai sus, in acest timp ne ocupam de umplutura. Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.


Dupa ce am tocat totul, trecem la operatia de amestecare.


Punem la incins o tigaie mai larga, antiaderenta si asezam carnea tocata in ea. Focul trebuie sa fie moderat. Amestecam din cand in cand.


O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa. Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea, iar apa s-a evaporat.


Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.


Adaugam peste carne, ouale, smantana, mararul si boiaua. Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.


Taiem cascavalul cubulete. Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus si amestecam.


Asamblare placinta


Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.


Intindem aluatul intr-o foaie, cu ajutorul sucitorului. Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru a-i da o forma egala.


Asezam umplutura pe lungimea aluatului, pe mijlocul acestuia (ca in poza). La capetele aluatului, atat sus cat si jos, lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura. Taiem partile laterale (cele din dreapta si stanga aluatului) in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.


Mai intai, tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus, jos) umpluturii.


Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos. (putin oblic)


Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor, am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.


Cand am terminat operatiunea de asamblare, am uns placinta cu galbenus si am asezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de aproximativ 45-50 min.


Lasam sa se racoreasca si putem felia.





Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chec Battenberg

Chec Battenberg

Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata

Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena.

25 voturi    12 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 400 gr faina alba
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 500 gr carne de porc si pui (am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui)
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 200 gr smantana
  • 2 frunze de telina
  • 175 gr cascaval
  • 1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita marar uscat
  • Mai avem nevoie
  • 2 galbenusuri pentru uns placinta
  • faina pentru infainat masa de lucru
  •  

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulada din piept de porc