autor:

maria mihalache

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Placinta cu carne tocata si cascaval

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2017

Ingrediente
Pentru aluat, 400 gr faina alba, 100 gr unt la temperatura camerei, 1 ou, 1/2 lingurita sare, Pentru umplutura, 500 gr carne de porc si pui (am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui), 3 cepe, 2 oua, 200 gr smantana, 2 frunze de telina, 175 gr cascaval, 1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei, sare, piper macinat, 1 lingurita marar uscat, Mai avem nevoie, 2 galbenusuri pentru uns placinta, faina pentru infainat masa de lucru, , ,  

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare



Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp de 30 min,timp in care ne ocupam de umplutura.


Intr-un vas, punem untul moale, taiat cubulete mici, faina, oul, smantana si sarea.


Framantam cu mana (nu foarte mult, circa 1-2 min). Din aluatul obtinut, formam o bila pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece, la frigider, pentru circa 30 min.


Si asa cum am spus mai sus, in acest timp ne ocupam de umplutura. Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.


Dupa ce am tocat totul, trecem la operatia de amestecare.


Punem la incins o tigaie mai larga, antiaderenta si asezam carnea tocata in ea. Focul trebuie sa fie moderat. Amestecam din cand in cand.


O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa. Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea, iar apa s-a evaporat.


Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.


Adaugam peste carne, ouale, smantana, mararul si boiaua. Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.


Taiem cascavalul cubulete. Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus si amestecam.


Asamblare placinta


Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.


Intindem aluatul intr-o foaie, cu ajutorul sucitorului. Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru a-i da o forma egala.


Asezam umplutura pe lungimea aluatului, pe mijlocul acestuia (ca in poza). La capetele aluatului, atat sus cat si jos, lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura. Taiem partile laterale (cele din dreapta si stanga aluatului) in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.


Mai intai, tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus, jos) umpluturii.


Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos. (putin oblic)


Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor, am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.


Cand am terminat operatiunea de asamblare, am uns placinta cu galbenus si am asezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de aproximativ 45-50 min.


Lasam sa se racoreasca si putem felia.





Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cosulete cu nuca si magiun

Cosulete cu nuca si magiun

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc,

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles

Intr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 400 gr faina alba
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 500 gr carne de porc si pui (am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui)
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 200 gr smantana
  • 2 frunze de telina
  • 175 gr cascaval
  • 1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita marar uscat
  • Mai avem nevoie
  • 2 galbenusuri pentru uns placinta
  • faina pentru infainat masa de lucru
  •  

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt