Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Ingrediente
1 pachet foi de placinta (500 gr), Pentru umplutura:, 700 gr carne tocata amestec (75% vitel, 25% porc), 3 cepe galbene, 1 ardei kapia, 1 morcov, 750 gr ciuperci din conserva, 1 legatura patrunjel, piper, cimbru, boia de ardei dulce, 120 ml ulei, 1 ou, sare, Pentru completare:, 3 oua, 3 linguri smantana, 3 linguri ketchup, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt.

Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca,

Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie totusi doar prajite.

Dupa 5-6 minute de preparare a ingedientelor de pe foc, adaugam carnea tocata si presaram sare si condimente. Amestecam de cateva ori si acoperim vasul cu un capac lasandu-le sa se inabuse bine si mai amestecam din cand in cand.

Lasam totul pe foc pana se prepara carnea definitiv, apoi stingem focul si punem ingredientele intr-o sita sa se scurga grasimea si lichidul acumulate. Le lasam in sita pana cand se racesc definitiv, dupa care adaugam peste ele un ou si patrunjelul tocat.

Foile de placinta le vom unge cu cate putina grasime scursa de la amestecul de ingrediente.

In pachetul meu au fost 18 foi pe care le impartim in trei.

De asemeni impartim si umplutura in trei.

Intindem foile pe folia cu care sunt impachetate si rulam cate sase. Primele doua rulouri le dam deoparte.

La al treilea grup de foi, rulam doar 5 foi, ungem foaia ramasa cu grasime, derulam peste ea celelalte foi, apoi rulam 4 foi, lasand-o peste foaia de jos, o ungem cu grasime, derulam celelalte foi si tot asa pana la ultima.

Recurgem la modalitatea aceasta pentru a nu se rupe foile.

Peste ultima foaie intindem o treime din compozitie cu carne tocata, apoi rulam foile strangandu-le la capete.

Procedam asa si cu celelalte rulouri, ungem o forma termorezistenta, tot cu grasimea scursa de la ingrediente si asezam rulourile in ea.

Amestecam cele trei oua cu smantana si ketchupul, adaugam putina sare si turnam amestecul peste rulouri.

Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade C.

Servim cu ketchup dulce sau picant, dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cus-cus cu legume

Cus-cus cu legume

Curatam legumele.Taiem ceapa marunt, morcovul bastonase. ardeiul gras si telina cubulete.Punem toate

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (500 gr)
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne tocata amestec (75% vitel
  • 25% porc)
  • 3 cepe galbene
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 750 gr ciuperci din conserva
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 120 ml ulei
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru completare:
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri ketchup
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ciuperci cu legume si cascaval