autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aperitive, Aperitive

Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Ingrediente
Umplutura:, 600 g de spanac, 5 cepe mari, 300 g de brânză, 1 lingură cu vârf de smântănă groasă, 4 ouă, ulei, mărar verde, chimen pudră, boia iute sau pastă de ardei iute, piper, sare, , , Pentru aluat:, 500g făină, 250 ml de apa caldă, 25 g de drojdie, 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs.Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se căleşte în ulei.Se adaugă spanacul tăiat mare peste ceapă, boiaua, piperul, chimenul pudră. Se frământă aluatul şi se lasă la dospit o oră .
Când spanacul şi ceapa s-au răcit, se adaugă brânza(de care ai), mărarul, smântâna şi 3 ouă bătute înainte, şi se potriveşte de gust după cum vrea fiecare.
Eu am avut nişte urdă rămasă şi am mai ras nişte telemea. Am pus şi puţin sos de soia, dar nu e neapărat necesar. Am vrut să adaug şi nişte ton mărunţit care
mi-a rămas în frigider, dar am renunţat.
Se împarte aluatul în 2 şi se fac 2 foi. În tava unsă cu unsoare se întinde o foaie, umplutura, apoi a doua foaie.Se înţeapă cu furculiţa, apoi se unge cu oul bătut rămas.
Se coace la foc potrivit(în cuptorul preîncălzit) cam 50 de minute, depinde de cuptor. Oricum trebuie să fie rumen deasupra. Se serveşte caldă.

NOTĂ:
Pentru că am facut aluatul cam moale, am mai adăugat un pumn de făină de mălai fin, ceea ce i-a dat o minunata culoare galbenă! Aşa se nasc invenţiile ...sau dezastrele!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
piure de cartofi cu inimioare crenvursti

piure de cartofi cu inimioare crenvursti

Curatam , spalam si taiem cartofii. Ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s au fiert ii scurgem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Rulada de legume

Rulada de legume

Legumele se spala. Se pune 1-2 lingurite cu ulei intr-o tigaie. Se lasa se incinga uleiul. Apoi se

2 voturi    0 comentarii
60h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana Bledea , 14 noiembrie 2014

    merita facuta foarte gustoasa

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Buna trebuie incercata!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

    Foarte buna placinta si gustoasa -felicitari.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

      Imi plac placintele la nebunie!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2011

      Ce bunatate ai facut pentru sfarsit de saptamana!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

15 voturi

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 600 g de spanac
  • 5 cepe mari
  • 300 g de brânză
  • 1 lingură cu vârf de smântănă groasă
  • 4 ouă
  • ulei
  • mărar verde
  • chimen pudră
  • boia iute sau pastă de ardei iute
  • piper
  • sare
  • Pentru aluat:
  • 500g făină
  • 250 ml de apa caldă
  • 25 g de drojdie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriţă de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Buna trebuie incercata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci umplute cu legume