Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs.Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se căleşte în ulei.Se adaugă spanacul tăiat mare peste ceapă, boiaua, piperul, chimenul pudră. Se frământă aluatul şi se lasă la dospit o oră .
Când spanacul şi ceapa s-au răcit, se adaugă brânza(de care ai), mărarul, smântâna şi 3 ouă bătute înainte, şi se potriveşte de gust după cum vrea fiecare.
Eu am avut nişte urdă rămasă şi am mai ras nişte telemea. Am pus şi puţin sos de soia, dar nu e neapărat necesar. Am vrut să adaug şi nişte ton mărunţit care
mi-a rămas în frigider, dar am renunţat.
Se împarte aluatul în 2 şi se fac 2 foi. În tava unsă cu unsoare se întinde o foaie, umplutura, apoi a doua foaie.Se înţeapă cu furculiţa, apoi se unge cu oul bătut rămas.
Se coace la foc potrivit(în cuptorul preîncălzit) cam 50 de minute, depinde de cuptor. Oricum trebuie să fie rumen deasupra. Se serveşte caldă.
NOTĂ:
Pentru că am facut aluatul cam moale, am mai adăugat un pumn de făină de mălai fin, ceea ce i-a dat o minunata culoare galbenă! Aşa se nasc invenţiile ...sau dezastrele!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii