Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 600 g de spanac
  • 5 cepe mari
  • 300 g de brânză
  • 1 lingură cu vârf de smântănă groasă
  • 4 ouă
  • ulei
  • mărar verde
  • chimen pudră
  • boia iute sau pastă de ardei iute
  • piper
  • sare
  • Pentru aluat:
  • 500g făină
  • 250 ml de apa caldă
  • 25 g de drojdie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriţă de sare.

Mod de preparare

Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs.Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se căleşte în ulei.Se adaugă spanacul tăiat mare peste ceapă, boiaua, piperul, chimenul pudră. Se frământă aluatul şi se lasă la dospit o oră .

Când spanacul şi ceapa s-au răcit, se adaugă brânza(de care ai), mărarul, smântâna şi 3 ouă bătute înainte, şi se potriveşte de gust după cum vrea fiecare.

Eu am avut nişte urdă rămasă şi am mai ras nişte telemea. Am pus şi puţin sos de soia, dar nu e neapărat necesar. Am vrut să adaug şi nişte ton mărunţit care

mi-a rămas în frigider, dar am renunţat.

Se împarte aluatul în 2 şi se fac 2 foi. În tava unsă cu unsoare se întinde o foaie, umplutura, apoi a doua foaie.Se înţeapă cu furculiţa, apoi se unge cu oul bătut rămas.

Se coace la foc potrivit(în cuptorul preîncălzit) cam 50 de minute, depinde de cuptor. Oricum trebuie să fie rumen deasupra. Se serveşte caldă.

NOTĂ:

Pentru că am facut aluatul cam moale, am mai adăugat un pumn de făină de mălai fin, ceea ce i-a dat o minunata culoare galbenă! Aşa se nasc invenţiile ...sau dezastrele!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise