Se pun toate ingredientele intr-un castron.
Aluatul:
Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de maini. Aluatul astfel rezultat se pune intr-un castron invelit cu folie alimentara si il punem la frigider pentru 3-4 ore.
In acest timp curatam dovleacul de seminte, curatam coaja si il dam pe razatoare. Apoi punem dovleacul ras intr-o tigaie alaturi de zaharul vanilat si zaharul cu rom si amestecam bine sa se caleasca.
Dupa cele 3-4 ore, scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 2 parti. Se intinde prima foaie si o punem in tava tapetata cu hartie copt, intepam aluatul di loc in loc si adaugam peste dovleacul calit. Apoi intindem cea de-a doua foaie pe care o adaugam peste dovleacul ras si o intepam la fel, din loc in loc. Se baga tava la cuptor pentru 45-50 minute, pana ce trece testul scobitoarea. Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii