Ouale se mixeaza intregi cu zaharul pana cand compozitia devine albicioasa si consistenta. Se adauga laptele, uleiul, coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie, zahar vanilat, iar la urma faina amestecata cu praf de copt. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Fructele (capsuni, in cazul de fata) se spala si se taie jumatati sau sferturi, depinde ce fructe aveti, ori se scot samburii daca e cazul, si se rasfira peste aluat. Se da la cuptorul incalzit in prealabil timp de cca 30 de minute la foc potrivit (180 de grade). Se face testul cu scobitoarea si dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit in tava. Rece, se desprinde cu grija de pe hartia de copt, se pudreaza si se portioneaza. Am ornat si cu cate un mot de frisca si cu cate o felie de capsuna. Pofta buna!
Gasiti alte retete interesante pe blogul Retete vechi si noi.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii