Ouale se mixeaza intregi cu zaharul pana cand compozitia devine albicioasa si consistenta. Se adauga laptele, uleiul, coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie, zahar vanilat, iar la urma faina amestecata cu praf de copt. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Fructele (capsuni, in cazul de fata) se spala si se taie jumatati sau sferturi, depinde ce fructe aveti, ori se scot samburii daca e cazul, si se rasfira peste aluat. Se da la cuptorul incalzit in prealabil timp de cca 30 de minute la foc potrivit (180 de grade). Se face testul cu scobitoarea si dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit in tava. Rece, se desprinde cu grija de pe hartia de copt, se pudreaza si se portioneaza. Am ornat si cu cate un mot de frisca si cu cate o felie de capsuna. Pofta buna!
Gasiti alte retete interesante pe blogul Retete vechi si noi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii