Placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 200g zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o portocala
  • esenta de rom
  • 500g mere
  • un plic de scortisoara
  • 3 lingura de ulei
  • o lingura margarina

Mod de preparare

Se iau doua linguri de faina, una de zahar si drojdia si se pun intr-un castron cu putina apa si se amesteca pina se omogenizeaza, dupa care se lasa sa creasca 10 min. Restul se faina se pune intr-un castron cu sarea, 1 plic de zahar vanilat, coaja de portocala si esenta de rom peste care se toarna maiaua crescuta si 1/2 cana de apa calduta, se amesteca bine si se lasa la crescut 30 minute. Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare, intr-un castron agaugam si scortisoara cu un plic de zahar vanilat, doua linguri de zahar si doua de ulei si amestecam bine. Aprindem cuptorul ca sa se incalzeasca pina pregatim coca. Se ia coca si se intinde in doua foi mai egale, dupa care se intinde pe fiecare foaie cate un strat de mere. Le rulam si le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Dupa care cu lingura de ulei ramasa ungem placinta si presaram putin zahar si scortisoara si bagam la cuptor. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise