Placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere

Ingrediente

  • Un pachet 500 gr foi de placinta
  • 3-4 mere mari
  • 30 gr unt
  • 20 ml ulei
  • 50 gr zahar

Mod de preparare

Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare.

Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele si zaharul.Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.

Se imparte pachetul in doua (ca numar de foi), pentru 2 pacinte.

Fiecare foaie se unge cu ulei, iar din 3 in 3 foi se pune cate o lingura cu mere si se intinde.

Se ruleaza foile suprapuse, se pune placinta in tava si se unge cu ulei si se presara putin zahar.

Se lasa la cuptor pana se rumeneste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise