Placinta cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 gr margarina
  • 1-2 linguri smantana
  • 1-2 oua
  • un varf de sare, sucul de la o jumatate de lamaie, o lingurita rasa de la un praf de la un plic de praf de copt (eu am pus tot plicul)

Mod de preparare

Aluatul:

Se face un aluat de planseta preferabil la rece. Aluatul nu se framanta decat ca se incorporeze ingredientele si sa-l puteti aduna, daca este cazul puteti adauga putina apa minerala. Se lasa alutul la frigider aprox. 1 ora.

Prepararea merelor:

Se spala merele (1kg si jumatate), se rad la razatoarea mare, se intorc bine, apoi se adauga 4 -5 linguri de zahar si o lingurita de scortisoara. Se scoate aluatul de la frigider, se intind doua foi. Ae pune intr-o tava tapetata cu faina si putin pesmet, apoi compozitia de mere, si iar putin pesmet dupa care a doua foaie peste si o punem la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise