Aluatul:
Se face un aluat de planseta preferabil la rece. Aluatul nu se framanta decat ca se incorporeze ingredientele si sa-l puteti aduna, daca este cazul puteti adauga putina apa minerala. Se lasa alutul la frigider aprox. 1 ora.
Prepararea merelor:
Se spala merele (1kg si jumatate), se rad la razatoarea mare, se intorc bine, apoi se adauga 4 -5 linguri de zahar si o lingurita de scortisoara. Se scoate aluatul de la frigider, se intind doua foi. Ae pune intr-o tava tapetata cu faina si putin pesmet, apoi compozitia de mere, si iar putin pesmet dupa care a doua foaie peste si o punem la cuptor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii