autor:

andraconstantinescu

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Placinta cu mere, de post

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2016

Ingrediente
Aluat de foietaj:, 200 ml apa rece, 200 ml ulei, un praf de sare, un cub de drojdie proaspata (50 g), faina cat cuprinde (500 g)., In plus pentru aluatul de foietaj:, 3 linguri cu varf de faina, 125 ml ulei, ulei pentru uns masa de lucru., Umplutura:, 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte, 250 g zahar, o lingurita de scortisoara macinata., Optional: o lingura de zahar pudra., Dimensiune tava: 27/37 cm.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor.

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora.

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Coca se imparte in doua. Se intinde prima foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi cu ajutorul sucitorului se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga merele, apoi se intinde a doua foaie si se fixeaza peste umplutura. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Dupa ce se racoreste, se poate pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Placinta cu mere si nuca (de post)

Placinta cu mere si nuca (de post)

Mai intai se pregateste aluatul pentru placinta, intr-un castron punem 600 gr faina, in mijloc punem

49 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Retete de post
Plăcintă cu mere - de post

Plăcintă cu mere - de post

Vom intra in post fff curind și eu zic că e bine sa ne reamintim această rețetă atit de simplă

11 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat de foietaj:
  • 200 ml apa rece
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie proaspata (50 g)
  • faina cat cuprinde (500 g).
  • In plus pentru aluatul de foietaj:
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 125 ml ulei
  • ulei pentru uns masa de lucru.
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 250 g zahar
  • o lingurita de scortisoara macinata.
  • Optional: o lingura de zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cornuri in doua culori, de post