autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere si aluat fraged

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 250g unt sau margarina, 400g faina, 2 oua, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, u praf de sare, 1 plic praf de copt, Pentru umplutura:, 2 kg mere rase, zahar dupa gust, scortisoara dupa gust, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

88 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Apoi se adauga cele 2 oua si se omogenizeaza bine iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se framanta bine pana devine un aluat omogen.Se pune intr-o folie de plasic se se da la frigider patru 1 ora.
Merele se curata si se dau pe razatoarea mare sau la robot.Se pune intr-o cratita la foc mic amestecat cu zahar dupa gust si se lasa sa se innmoie bine.Se pune apoi scortisoara si zaharul vanilat si se lasa apoi la scurs intr-o stracuratoare.
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 2.Se pune prima foaie intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergameni,se pune deasupra umplutura scursa bine si se acopera cu a 2 foaie.Se baga in cuptorul preicalzit la 190gC pentru 20-30 de minute.Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ochi de păun

Ochi de păun

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lydia

    Lydia (Maestru bucatar):

    Mi-a iesit super! O prajitura foarte gustoasa si frageda, exact ca in descriere! Si imi pare rau ca nu am pus poze - s-a mancat inainte sa vin cu aparatul :D.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 august 2016

    Ma bucur ca ti-a placut. Mersi si eu ca ai incercat reteta.

  • Fara foto

    Cătălina , 20 august 2016

    A ieșit ffff buna multumesc pt rețeta

  • Fara foto

    Florina Petrisor , 21 mai 2015

    Este foarte buna ,a iesit exact cum doream.Multumesc

    • Elena_Calinoiu

      Elena_Calinoiu (Bucatar) , 23 ianuarie 2015

      Foarte buna , mai devreme am scoso de la cuptor si deja jumatate nu mai este :)

    • Fara foto

      Mary Ruby , 14 noiembrie 2014

      Ii foarte buna si rápida

    • Fara foto

      Bouzidi Ene Adriana , 27 august 2014

      A iesit un deliciu,aluatul foarte fraged.felicitari

    • Fara foto

      Mircea Oltean , 19 aprilie 2014

      sper sa imi iasa si mie

    • Fara foto

      Craciun Laura , 05 octombrie 2013

      Am facut-o chiar astazi impreuna cu un suc natural de mere. A iesit excellent!!!!

    • Fara foto

      Mariana Mioara , 14 septembrie 2013

      am facut si mi-a iesit ff buna multumesc pentru reteta

    • Fara foto

      Eliza Oana , 15 august 2013

      SA VEDEM CE IESE.

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      imi place la nebunie tot ce este cu mere prezentarea este excelenta!! bravo!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Ador tot ce este cu mere. Felicitari pt prezentare !Ai 5 stelute de la mine.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      imi place placinta cu aluat fraged. E super prezentarea!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Delicioasa.........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Mmm ce bunatate!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Foarte bună prăjiturică! Şi mie îmi place cu aluat fraged!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      foarte usor de facut,si foarte buna mmm

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

88 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g unt sau margarina
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • u praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere rase
  • zahar dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ma bucur ca ti-a placut. Mersi si eu ca ai incercat reteta.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de coacaze rosii