Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la rece 2 ore.
Dupa acea, se scoate si se imparte in doua, 2/3 din aluat se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, in asa fel ca sa acopere peretii formei si se impunge cu o furculita.
Se curata merele si se dau pe razatoare, se stropesc cu sucul de la lamaie, adaugam zaharul, scortisoara, stafidele , nuca si alunele. Adaugam 2-3 linguri de apa si calim 10 min.
Merele calite se aseaza uniform peste aluat, apoi acoperim cu restul de aluat intins, apasam putin cu mainile si coacem in cuptorul incalzit 30 min pana ce devine auriu deasupra.
Dupa ce e gata coapta, se scoate si se unge cu dulceata de caise si se lasa la racit.
Se pregateste glazura din zaharul pudra si visinata si se toarne deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii