autor:

gicuta

» » Aperitive cu carne

Placinta cu piept de pui

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2015

Ingrediente
Aluat:, 350 g faina, 125 ml apa, 3 linguri ulei, 1 ou, 30 g drojdie, o lingurita de zahar, 1/2 lingurita sare, Umplutura:, 400 g piept de pui, 200 g crema de branza, 2 cepe, 1 ardei capia copt, 1 ou, 4 linguri ulei, 1/2 legatura patrunjel, boia dulce, sare, piper, Pentu uns:, un ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet.


Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul , praful de sare , drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana pregatim umplutura.
Umplutura: spalam pieptul de pui si il taiem in trei bucati. Incingem bine o tigaie grill si frigem bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte.Cand se racesc le taiem cubulete. Curatam ceapa, o spalam, o taiem solzisori si o calim in cele patru linguri de ulei . Ardeiul il taiem cubulete iar patrunjelul il tocam marunt. Intr-un castron punem toate ingredientele , condimentam cu boia , sare si piper si omogenizam.

Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm) Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime umplutura. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat. Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu ou batut. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia

3 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun
Clatite cu ficatei de pasare

Clatite cu ficatei de pasare

Intr-o craticioara am pus la incins uleiul si am dat cateva minute prin el - ficateii de pasare,

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 125 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 30 g drojdie
  • o lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 400 g piept de pui
  • 200 g crema de branza
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia copt
  • 1 ou
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • Pentu uns:
  • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj umplut