autor:

gheli1

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu praz

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Ingrediente
aluat:, 500 gr faina, 250 ml apa, 35 ml ulei, 5 gr sare, , umplutura:, 500 gr praz curatat( numai partea alba), 250 gr branza, 2 oua, sare,dupa gust ,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina )

-se lasa 30 minute sa se odihneasca

- se prepara umplutura : prazul spalat se taie in felli de 2 cm si se aseaza in oala lata cu putina apa si ulei de masline ,sare si piper,se fierb la un foc mic cu capac pana se inmoaie ,se trage de pe foc si se adauga branza si ouale,se lasa la o parte pana la folosire

- se ipmarte aluatul in 6 mingi de tenis

- se deschid foile de marimea tavii pe care vom folosii

- se pun foile in tava unsa, una peste alta unse cu ulei de floarea soarelui intre ele(primele 3 foi)

-la acest punct se adauga umplutura ,se intinde pe toata suprafata foii

-se continua cu celelalte 3 foi care se intind si se depun una peste alta dupa ce s-a uns fiecare cu putin ulei inainte

- se unge si ultima foaie cu putin ulei si se portioneaza placinta in portii patrate inainte de a se coace

-se pune in cuptor preancalzit pentru 10 minute la 250 de grade si 30 minute la 190 de grade cu aer (pana se rumeneste)

- se seveste calda dupa jumatate de ora
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu praz si cartofi

Placinta cu praz si cartofi

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Covrigei Pretzels

Covrigei Pretzels

1. Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bilic_Doinita (Bucatar) , 17 martie 2015

    Este preferata mea

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 35 ml ulei
  • 5 gr sare
  • umplutura:
  • 500 gr praz curatat( numai partea alba)
  • 250 gr branza
  • 2 oua
  • sare,dupa gust ,piper

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

Bilic_Doinita (Bucatar)

Este preferata mea

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigei de casa