autor:

Marian

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu urda si zmeura

Autor: Marian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iulie 2012

Ingrediente
Un pachet foietaj, 500 g zmeura, 500 g urda, 50 g zahar, 2 oua, 100 g inghetata, topping

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Am amestecat urda cu zmeura si zaharul dupa care am intins compozitia peste jumatate din pachetul de foietaj, asezat in tava, peste hartia de copt. Dupa aceea am acoperit umplutura cu cealalta parte de foietaj peste care am adaugat ouale batute. Se da la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc mediu. Cand se scoate de la cuptor, se portioneaza si atunci cand este fierbinte se adauga deasupra 2-3 lingurite de inghetata (dupa preferinta) si se orneaza cu topping de caramel sau fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Crescente cu sunca

Crescente cu sunca

Se dizolva drojdia in apa calda.Se taie sunca si ardeiul in cubulete. Se cerne faina intr-un castron,

5 voturi    2 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in masina de paine

Paine facuta in masina de paine

Aceasta este si ordinea in care introduc ingredientele in masina. Programez masina pe BASIC si...astept

8 voturi    9 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Foarte apetisanta si mai ales foarte practica!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Delicioasa combinatia !

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

    Nu e rau, pare delicios!*****

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

      Foarte apetisanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • Un pachet foietaj
  • 500 g zmeura
  • 500 g urda
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g inghetata
  • topping

Raporteaza reteta

Retete
de Marian
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte se taie in jumatati, in lung. Ficatul de pui se fierbe, iar dupa ce s-a racit se da

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand

37 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida

35 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisanta si mai ales foarte practica!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
torta pasqualina