Placinta de casa cu pui si ciuperci

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Placinta de casa cu pui si ciuperci

Ingrediente

  • Pentru foietaj aveti nevoie de:
  • - 1 ou ecologic
  • - 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • - 1 lingura otet de vin
  • - 1 varf de lingurita de sare
  • - 500 g faina
  • - 150 g unt moale
  • Pentru compozitie am folosit:
  • - 1 piept de pui dezosat
  • - ciuperci pleurotus
  • - 4 linguri mari de smantana
  • - ulei de masline
  • - ghimbir ras
  • - coaja rasa de la o jumatate lamaie
  • - cimbru proaspat
  • - sare de mare, piper

Mod de preparare

Intr-un pahar de 300ml bateti un ou. Adaugati o lingura de ulei, o lingura de otet si un varf de sare. Peste aceasta adaugati apa pana se umple paharul.

Turnati compozitia paharului intr-un bol mai mare si amestecati cu faina pana obtineti un aluat moale si elastic. Nu este greu, trebuie doar sa aveti rabdare sa framantati pana obtineti consistenta dorita.

Lasati sa se odihneasca 15 minute, dupa care framantati din nou. Obtineti o foaie de 2 mm grosime pe care o ungeti cu o parte din unt, iar apoi o rulati si o introduceti in frigider pentru 15 minute. Dupa aceea intindeti iar aluatul si repetati procedeul cu untul si lasati iarasi la frigider pentru 45 minute invelit intr-o foaie de copt pentru a nu se usca.

Intre timp va puteti ocupa de umplutura. Taiati puiul cubulete si caliti-l in putin ulei de masline si unt cam 10 minute. Adaugati ciupercile feliate si condimentati cu sare de mare, piper si cimbru. La final, dupa ce apa lasata de ciuperci se va evapora, adaugati putin ghimbir ras, joasa de la o jumatate de lamanie rasa si smantana. Mai lasati 5 minute pe foc. Gustati si daca este nevoie mai condimentati.

Impartiti aluatul in 2 bucati si rulati 2 foi de aproximativ 2 mm grosime. Cu o foie tapetati o tava termorezistenta, adaugati peste umplutura de pui si ciuperci, iar la final acoperiti cu cea de-a doua foaie de aluat. Lipiti cu varful degetelor aluatul de peretii tavii si introduceti in cuptor (200 grade) pentru aproximativ 45 de minute, pana ce aluatul se rumeneste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise