autor:

Cocktail of Senses

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta de casa cu pui si ciuperci

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
Pentru foietaj aveti nevoie de:, - 1 ou ecologic, - 1 lingura ulei de floarea soarelui, - 1 lingura otet de vin, - 1 varf de lingurita de sare, - 500 g faina, - 150 g unt moale, , Pentru compozitie am folosit:, - 1 piept de pui dezosat, - ciuperci pleurotus, - 4 linguri mari de smantana, - ulei de masline, - ghimbir ras, - coaja rasa de la o jumatate lamaie, - cimbru proaspat, - sare de mare, piper

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un pahar de 300ml bateti un ou. Adaugati o lingura de ulei, o lingura de otet si un varf de sare. Peste aceasta adaugati apa pana se umple paharul.



Turnati compozitia paharului intr-un bol mai mare si amestecati cu faina pana obtineti un aluat moale si elastic. Nu este greu, trebuie doar sa aveti rabdare sa framantati pana obtineti consistenta dorita.



Lasati sa se odihneasca 15 minute, dupa care framantati din nou. Obtineti o foaie de 2 mm grosime pe care o ungeti cu o parte din unt, iar apoi o rulati si o introduceti in frigider pentru 15 minute. Dupa aceea intindeti iar aluatul si repetati procedeul cu untul si lasati iarasi la frigider pentru 45 minute invelit intr-o foaie de copt pentru a nu se usca.



Intre timp va puteti ocupa de umplutura. Taiati puiul cubulete si caliti-l in putin ulei de masline si unt cam 10 minute. Adaugati ciupercile feliate si condimentati cu sare de mare, piper si cimbru. La final, dupa ce apa lasata de ciuperci se va evapora, adaugati putin ghimbir ras, joasa de la o jumatate de lamanie rasa si smantana. Mai lasati 5 minute pe foc. Gustati si daca este nevoie mai condimentati.



Impartiti aluatul in 2 bucati si rulati 2 foi de aproximativ 2 mm grosime. Cu o foie tapetati o tava termorezistenta, adaugati peste umplutura de pui si ciuperci, iar la final acoperiti cu cea de-a doua foaie de aluat. Lipiti cu varful degetelor aluatul de peretii tavii si introduceti in cuptor (200 grade) pentru aproximativ 45 de minute, pana ce aluatul se rumeneste.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de casa cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.

4 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu ciuperci

Rulada cu ciuperci

Pentru aluat amestecam branza cu laptele, uleiul si sarea si apoi adaugam faina amestecata in prealabil

13 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foietaj aveti nevoie de:
  • - 1 ou ecologic
  • - 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • - 1 lingura otet de vin
  • - 1 varf de lingurita de sare
  • - 500 g faina
  • - 150 g unt moale
  • Pentru compozitie am folosit:
  • - 1 piept de pui dezosat
  • - ciuperci pleurotus
  • - 4 linguri mari de smantana
  • - ulei de masline
  • - ghimbir ras
  • - coaja rasa de la o jumatate lamaie
  • - cimbru proaspat
  • - sare de mare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine "Floarea soarelui"