Placinta Dobrogeana

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Placinta Dobrogeana

Ingrediente

  • Orientativ:la tava din imagine sau folosit 6=7 foi de 50 gr aluat crud bucata
  • 250 gr branza
  • 250 gr smantana
  • 250 zahar
  • 4 oua
  • esente
  • Variante:numai cu branza dulce,numai cu branza sarata

Mod de preparare

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi sau tigai standard,deaceea am preferat sa arat modul de preparare,iar cei interesati isi vor regla cantitatile dupa ustensilele care le au in dotare.

Aluatul: este un aluat dospit,potrivit de tare,sa poate fi intins foarte subtire la fel ca o foaie de taitei.grosimea poate fi si sub un milimetru,depinde de indemanare(si aici este secretul placintei dobrogene)Foaia de placinta trebuie sa fie cat mai subtire.Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de un sucitor foarte subtire de grosimea unui facalet,si foarte lung,pana la un metru.Foaia de aluat se subtiaza pe masa adaugand f. multa faina,mai departe foaia se ruleaza pe facalet si se intinde cu mana presarand multa faina.Cand fiecare foaie este gata,se umple cu branza dulce(vaci) si sarata.Branza este indulcita cu zahar,aromata cu vanilie si rom,amestecata cu oua si rulata in foi care arata ca niste clatite cand sunt gata.Fiecare clatita se asaza in tava unsa si tapetata incepand de pe margini spre interior asa incat sa nu ramana spatiu intre ele.Dupa ce rulourile sau asezat in tava se toarna peste ele un amestec facut din smantana,zahar,oua si esenta de vanilie,bine amestecate si batute.Acest amestec se va coace dand o fata frumoasa placintei.Placinta se coace la 200 gradeC,aproximativ 1/2 ora.Se scoate din tava se racoreste si se taie in portii care se pudreaza cu zahar.Se consuma de preferinta calda.

Orientativ:la tava din imagine sau folosit 6=7 foi de 50 gr aluat crud bucata

250 gr branza

250 gr smantana

250 zahar

4 oua

esente

Variante:numai cu branza dulce,numai cu branza sarata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor