Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi sau tigai standard,deaceea am preferat sa arat modul de preparare,iar cei interesati isi vor regla cantitatile dupa ustensilele care le au in dotare.
Aluatul: este un aluat dospit,potrivit de tare,sa poate fi intins foarte subtire la fel ca o foaie de taitei.grosimea poate fi si sub un milimetru,depinde de indemanare(si aici este secretul placintei dobrogene)Foaia de placinta trebuie sa fie cat mai subtire.Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de un sucitor foarte subtire de grosimea unui facalet,si foarte lung,pana la un metru.Foaia de aluat se subtiaza pe masa adaugand f. multa faina,mai departe foaia se ruleaza pe facalet si se intinde cu mana presarand multa faina.Cand fiecare foaie este gata,se umple cu branza dulce(vaci) si sarata.Branza este indulcita cu zahar,aromata cu vanilie si rom,amestecata cu oua si rulata in foi care arata ca niste clatite cand sunt gata.Fiecare clatita se asaza in tava unsa si tapetata incepand de pe margini spre interior asa incat sa nu ramana spatiu intre ele.Dupa ce rulourile sau asezat in tava se toarna peste ele un amestec facut din smantana,zahar,oua si esenta de vanilie,bine amestecate si batute.Acest amestec se va coace dand o fata frumoasa placintei.Placinta se coace la 200 gradeC,aproximativ 1/2 ora.Se scoate din tava se racoreste si se taie in portii care se pudreaza cu zahar.Se consuma de preferinta calda.
Orientativ:la tava din imagine sau folosit 6=7 foi de 50 gr aluat crud bucata
250 gr branza
250 gr smantana
250 zahar
4 oua
esente
Variante:numai cu branza dulce,numai cu branza sarata

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii