autor:

A n d r e e a

» » , Prajituri, Retete de post

Placinta dobrogeana cu dovleac

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
1/2 dovleac (aprox. 1,5 kg), 2 lingurite scortisoara, 20 linguri ulei, 12 linguri apa, 1 cub (40 g) drojdie), 1 lingurita zahar, 1 varf cutit de sare, faina cat cuprinde, 2-3 linguri zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Se adauga treptat apa calduta, sarea, 12 linguri de ulei si faina si se framanta un aluat tare.
Separat, se amesteca uleiul ramas cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii.
Se intinde aluatul in strat de 4-5 mm cu sucitorul, iar deasupra se pune compozitia moale.
Se impatureste aluatul in patru, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de min.
Pentru umplutura se curata dovleacul (eu am folosit dovleac pus pentru iarna la congelator:D) de seminte si coaja, se rade si se caleste putin, apoi se amesteca cu scortisoara.
Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 2 bucati, din care se intind doua foi. Se pune o foaie in tava, se intinde umplutura de dovleac si se acopera cu cea de-a doua foaie, care se inteapa cu furculita din loc in loc.
Se coace placinta timp de 30 min, la foc moderat, in cuptorul preincalzit..
Dupa ce se raceste, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

P.S - Sursa mea de inspiratie a fost PRACTIC in bucatarie - special
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Placinta dobrogeana  cu dovleac

Placinta dobrogeana cu dovleac

Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o

34 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Salata satioasa de post

Salata satioasa de post

Spalam salata, o rupem in bucatele si o punem intr-un bol . Rosalie sherry spalate, le taiem in 4

6 voturi    3 comentarii
15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sad Dascalu , 04 august 2014

    ecscelenta

Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • 1/2 dovleac (aprox. 1,5 kg)
  • 2 lingurite scortisoara
  • 20 linguri ulei
  • 12 linguri apa
  • 1 cub (40 g) drojdie)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf cutit de sare
  • faina cat cuprinde
  • 2-3 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Tocanita de cartofi noi