Placinta dobrogeana cu dovleac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta dobrogeana cu dovleac

Ingrediente

  • 1/2 dovleac (aprox. 1,5 kg)
  • 2 lingurite scortisoara
  • 20 linguri ulei
  • 12 linguri apa
  • 1 cub (40 g) drojdie)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf cutit de sare
  • faina cat cuprinde
  • 2-3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.

Se adauga treptat apa calduta, sarea, 12 linguri de ulei si faina si se framanta un aluat tare.

Separat, se amesteca uleiul ramas cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii.

Se intinde aluatul in strat de 4-5 mm cu sucitorul, iar deasupra se pune compozitia moale.

Se impatureste aluatul in patru, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de min.

Pentru umplutura se curata dovleacul (eu am folosit dovleac pus pentru iarna la congelator:D) de seminte si coaja, se rade si se caleste putin, apoi se amesteca cu scortisoara.

Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 2 bucati, din care se intind doua foi. Se pune o foaie in tava, se intinde umplutura de dovleac si se acopera cu cea de-a doua foaie, care se inteapa cu furculita din loc in loc.

Se coace placinta timp de 30 min, la foc moderat, in cuptorul preincalzit..

Dupa ce se raceste, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

P.S - Sursa mea de inspiratie a fost PRACTIC in bucatarie - special

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise