autor:

doru simona

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta dobrogeana modificata

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Ingrediente
* 1 pachet foi placinta, * 400 gr branza teleema nu foarte sarata, * 250 gr branza dulce, * 500 gr smantana grasa, * 5 oua, * 1 pachet unt/margarina Unirea topit/a, * esenta rom, zahar vanilat, * zahar dupa gust(eu am pus cam 300 gr), * stafide inmuiate in ceva alcool

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul vanilat. Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel de 5 ori. se ruleaza apoi si se strange putin ca pe o armonica. Foile rulate se pun intr.o tava unsa cu unt , eu am pus intr.o tigaie unsa si i.am dat forma rotunda. se ung cu unt topit. Apoi intepam acele rulouri cu furculita ca sa respire in timpul coacerii. APoi facem un sos din cele 5 oua si restul de smantana si se toarna deasupra ca sa inoate acele rulouri . Mai lasam afara vreo 10-15 min si apoi la cuptor cu ea. este gata cand se rumeneste frumos. E o bunatate de placintica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana modificata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Galuste din faina si oua

Galuste din faina si oua

Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca

71 voturi    6 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
paine pufoasa pufoasa

paine pufoasa pufoasa

intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz. se

40 voturi    16 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    voi incerca si eu dar numai cu branza dulce

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    Am facut placinta dobrogeana.o reteta asemanatoare insa in loc de smantana am folosit iaurt gras si a fost super ! Cred ca aceasta reteta e si mai buna,o voi incerca in curand !

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    mia a iesit o bunatate de placinta , datat viitoare incerc si varianta de baza adica cea cu branza sarata

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      Arata super.......cred ca e o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • * 1 pachet foi placinta
  • * 400 gr branza teleema nu foarte sarata
  • * 250 gr branza dulce
  • * 500 gr smantana grasa
  • * 5 oua
  • * 1 pachet unt/margarina Unirea topit/a
  • * esenta rom
  • zahar vanilat
  • * zahar dupa gust(eu am pus cam 300 gr)
  • * stafide inmuiate in ceva alcool

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Catalina (Chef de cuisine)

voi incerca si eu dar numai cu branza dulce

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem de visine