autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Placinta invartita cu mere si crema caramel

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2014

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 2 kg de mere, zahar (cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele), o lingurita scortisoara, 3 pliculete zahar vanilat, unt topit pentru uns foile, 1 galbenus de ou pentru uns placinta, Pentru decor, nuci macinate, Pentru crema caramel, 1 pahar zahar, 1 pahar apa, 1 ou, 1-2 linguri faina, 2 linguri zahar, 125 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja,se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharal si zaharul vanilat.
Sucul rezultat de la mere se bea,in nici un caz nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos.
Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit.Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea.
Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte.Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura ,dupa care rulam.
Mi-au rezultat trei rulouri pe care le-am asezat invartite intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins in prealabil.
Lasam la copt circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor.

Crema caramel
Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cand zaharul a prins o culoare aurie adaugam apa. Lasam pe foc pana se dizolva tot zaharul dupa care tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.
Mixam bine ouale cu cele 2 linguri de zahar iar apoi adaugam faina si omogenizam. Adaugam siropul rece si amestecam bine.
Punem crema pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam untul taiat bucati si amestecam pana se onogenizeaza.
Cand placinta s-a racit o scoatem din forma si intindem deasupra ei crema caramel iar peste aceasta presaram nuci macinate grosier.
Va asigur ca este delicios de buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu mere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Friganele cu topping de afine

Friganele cu topping de afine

Se taie franzela in felii . Se amesteca zaharul pudra cu laptele , iar ouale se bat spuma. Se trece

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana capata o culoare albicioasa, pe urma

5 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nastasescu Rodica , 28 august 2015

    ceva lipseste si nu este completa reteta !!! mai bine dati originalul!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 iunie 2014

    Ce poti sa-ti doresti mai bun ???

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 februarie 2014

    rectific...........mixam oul!

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 03 februarie 2014

      mixam oul ca e unul singur la crema caramel.....sau punem 2....nu,, mixam ouale,,

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg de mere
  • zahar (cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • o lingurita scortisoara
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • unt topit pentru uns foile
  • 1 galbenus de ou pentru uns placinta
  • Pentru decor
  • nuci macinate
  • Pentru crema caramel
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 ou
  • 1-2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Sidy (Chef de cuisine)

Ce poti sa-ti doresti mai bun ???

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tort cu fructe