Se rup foile de placinta. Intr-un castron se amesteca iaurtul, zaharul, uleiul, cele 4 oua, vanilia, coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat bine manual cu telul. Se adauga foile de placinta rupte pe care le incorporam usor.
Intr-un vas rezistent la foc, turnam compozitia fara sa ungem sau sa tapetam in vreun fel vasul. Coacem in cuptorul preincalzit cca 40 minute.
In acest timp, stoarcem cele 2 lamai pe care le-am ras de coaja. Intr-un ibric facem un sirop din apa, zahar si zeama de lamaie, pe care-l fierbem pana scade usor.
Scoatem tava din cuptor si turnam tot siropul pente placinta fierbite. Il turnam treptat pentru ca el este absorbit incetisor.
Dimineata sau seara, impreuna cu un pahar de lapte batut este tot ce o sa-ti doresti.
Cand o vezi, te astepti la ceva foarte dulce gen baclava.
Ei bine, nu este asa...Incerca-ti-o pentru ca merita!
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii