Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Ingrediente

  • -1kg faina
  • -50g drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingura zahar
  • -2 linguri ulei
  • Umplutura
  • Se caleste varza ,taiata ,inputin ulei,se pune sare,piper,atenti ,vrza in placinta se pune rece
  • Se pot pune si alte umplaturi:branza dulce,branza sarata

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand este aproape terminat se pune uleiu si se mai framanta pana la incorporarea lui.Se lasa sa dospeasca.

Placinta se poate umple cu varza calita,se taie fidelute ,se sareaza si se pune in ulei la calit,se lasa pana se inmoaie si scade apa,se pune piper,boia iute si cine vrea marar.

Din compozitia de aluat ies 17 placinte.Se ia 100 de grame de aluat,se aseaza pe masa unsa cu ulei,se intinde si pe jumatatea aluatului se pune umplutura,se pliaza in jumatate.Mainile si tava trbuie sa fie bine unse cu ulei.Secretul ca sa puteti lucra bine cu aluatul este sa luati 100g de aluat ,il puneti pe masa si mai puneti inca de 3 placinte in total 4 si lasati aluatul 5-10 min,pe urma il intinde-ti si puneti umplutura si asa pliata placinta cu umplutura mai lasatio 5 min pe urma o puneti pe tava incinsa(lesppede ).Cand tava este incinsa ,se ia o placinta de pe masa si se pune pe lespede,,,,,,cu degetele se merge pe marginea placintei intinzad-o bine,sa fie rotunda,se pune si placinta urmatoare.

Cand placinta este coapta ,se intorce si pe partea coapta se unge cu ulei sau smantana

Asta e tot nu e complicat,focul sa fie mic sa nu se arda placintele si lespedea,sau tigaia de fonta cum am folosit eu acuma sa fie groasa in perete pt. a tine caldura,se coace la foc mic.

De cate ori vreti sa puneti o placinta la copt pe lespede ungeti lespedea sa nu uitati.

Sunt nemaipomenit de gustoase unse deasupra cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise