autor:

Fara foto

» » Prajituri

Placinta sarbeasca

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
1 cana apa calduta, 10-12 oua, 100 ml ulei, 1 kg branza telemea mai uscata, 1 cana lapte dulce, 100 gr stafide, 200-300gr zahar tos, 1 kg faina(depinde de marimea canii cu apa folosita), zahar vanilat, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din apa calduta, ulei si faina si apoi se imparte in 5.Se intind foi din fiecare gramajoare de aluat, in total 5 foi.Foile trebuiesc sa fie cat mai subtiri cu putinta.Se unge tava cu putin ulei si se intinde prima foaie in tava.Prima foaie trebuie sa fie un pic mai mare decat celelalte foi, si se lasa sa atarne peste marginile tavii.Foile nu trebuiesc intinse perfect in tava, ci se fac valuri -valuri.Se adauga branza rasa peste foaie, stafide si cateva linguri zahar.Separat se bat ouale cu laptele dulce si esentele.Se adauga din compozitia de oua batute peste foaia cu branza si zahar.Apoi se repeta operatiunile-foaie, branza, zahar, stafide, oua- pana la ultima foaie.Peste ultima foaie se ridica si marginile primei foi, care au fost lasate peste tava.De asemenea , peste ultima foaie nu se adauga zahar, decat branza rasa si compozitia cu oua si lapte dulce.
Se da tava la cuptor, primele 10 minute vor fi la foc iute, apoi la foc incet pana se coace.-cca 50 min( depinde de marimea tavii si de cuptor)
Oricum, placinta va arata fantastic si va avea un gust nemaipomenit.Cui ii place mai dulce poate pune mai mult zahar, iar cui nu-i place , poate scadea cantitatea de zahar.
Placinta aceasta este facuta de sarbii din judetul nostru, fiind o reteta traditionala a lor.
De asemenea pote fi umpluta si cu carne tocata sau cu umplutura de nuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarbeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Mai intai pregatim crema de ciocolata: Crema poate fi pregatita chiar si cu o seara inainte. Intr-o

6 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Pandispan cu fulgi de ciocolata

Pandispan cu fulgi de ciocolata

Se bat ouale intregi cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa calduta
  • 10-12 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 kg branza telemea mai uscata
  • 1 cana lapte dulce
  • 100 gr stafide
  • 200-300gr zahar tos
  • 1 kg faina(depinde de marimea canii cu apa folosita)
  • zahar vanilat
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Confiata