Se framanta un aluat din apa calduta, ulei si faina si apoi se imparte in 5.Se intind foi din fiecare gramajoare de aluat, in total 5 foi.Foile trebuiesc sa fie cat mai subtiri cu putinta.Se unge tava cu putin ulei si se intinde prima foaie in tava.Prima foaie trebuie sa fie un pic mai mare decat celelalte foi, si se lasa sa atarne peste marginile tavii.Foile nu trebuiesc intinse perfect in tava, ci se fac valuri -valuri.Se adauga branza rasa peste foaie, stafide si cateva linguri zahar.Separat se bat ouale cu laptele dulce si esentele.Se adauga din compozitia de oua batute peste foaia cu branza si zahar.Apoi se repeta operatiunile-foaie, branza, zahar, stafide, oua- pana la ultima foaie.Peste ultima foaie se ridica si marginile primei foi, care au fost lasate peste tava.De asemenea , peste ultima foaie nu se adauga zahar, decat branza rasa si compozitia cu oua si lapte dulce.
Se da tava la cuptor, primele 10 minute vor fi la foc iute, apoi la foc incet pana se coace.-cca 50 min( depinde de marimea tavii si de cuptor)
Oricum, placinta va arata fantastic si va avea un gust nemaipomenit.Cui ii place mai dulce poate pune mai mult zahar, iar cui nu-i place , poate scadea cantitatea de zahar.
Placinta aceasta este facuta de sarbii din judetul nostru, fiind o reteta traditionala a lor.
De asemenea pote fi umpluta si cu carne tocata sau cu umplutura de nuci.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii