autor:

Fara foto

» » Prajituri

Placinta sarbeasca

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
1 cana apa calduta, 10-12 oua, 100 ml ulei, 1 kg branza telemea mai uscata, 1 cana lapte dulce, 100 gr stafide, 200-300gr zahar tos, 1 kg faina(depinde de marimea canii cu apa folosita), zahar vanilat, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din apa calduta, ulei si faina si apoi se imparte in 5.Se intind foi din fiecare gramajoare de aluat, in total 5 foi.Foile trebuiesc sa fie cat mai subtiri cu putinta.Se unge tava cu putin ulei si se intinde prima foaie in tava.Prima foaie trebuie sa fie un pic mai mare decat celelalte foi, si se lasa sa atarne peste marginile tavii.Foile nu trebuiesc intinse perfect in tava, ci se fac valuri -valuri.Se adauga branza rasa peste foaie, stafide si cateva linguri zahar.Separat se bat ouale cu laptele dulce si esentele.Se adauga din compozitia de oua batute peste foaia cu branza si zahar.Apoi se repeta operatiunile-foaie, branza, zahar, stafide, oua- pana la ultima foaie.Peste ultima foaie se ridica si marginile primei foi, care au fost lasate peste tava.De asemenea , peste ultima foaie nu se adauga zahar, decat branza rasa si compozitia cu oua si lapte dulce.
Se da tava la cuptor, primele 10 minute vor fi la foc iute, apoi la foc incet pana se coace.-cca 50 min( depinde de marimea tavii si de cuptor)
Oricum, placinta va arata fantastic si va avea un gust nemaipomenit.Cui ii place mai dulce poate pune mai mult zahar, iar cui nu-i place , poate scadea cantitatea de zahar.
Placinta aceasta este facuta de sarbii din judetul nostru, fiind o reteta traditionala a lor.
De asemenea pote fi umpluta si cu carne tocata sau cu umplutura de nuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarbeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec de iaurt cu sos de ciocolatã

Chec de iaurt cu sos de ciocolatã

Checurile sunt favoritele familiei, pregãtesc de obicei toamna câte douã pe sãptãmânã numai

10 voturi    11 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat. Cernem

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa calduta
  • 10-12 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 kg branza telemea mai uscata
  • 1 cana lapte dulce
  • 100 gr stafide
  • 200-300gr zahar tos
  • 1 kg faina(depinde de marimea canii cu apa folosita)
  • zahar vanilat
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura - chec cu mascarpone