autor:

Ramona

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta taranesca cu branza de oaie

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
Coca:, maia:un cub de drojdie, o jumatate de lingurita de zahar, putin lapte caldut, 1 kg de faina, 200 ml lapte, sare, 3 linguri de ulei, , Pentru umplutura de branza:, 500 g branza de oaie, 250 g branza de burduf, 2 oua, , putin ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 2h

42 voturi

Mod de preparare

(Aceasta este reteta traditionala dupa care imi facea bunica mea placinta- le spuneam \"placinte crete\", deoarece bunica le facea foarte, foarte subtiri si ieseau dantelate pe margini!)

Se face o maia din drojdie, zahar, lapte cald si faina. Se lasa la dospit, apoi se amesteca cu faina, sarea si se framanta o coca cu 200 ml lapte caldut. Spre final, se adauga trei linguri de ulei, pe rand, cate una, si se framanta bine. Se lasa la cald sa dospeasca.
Dupa ce coca a crescut pana ce s-a dublat in volum, se ia cu o lingura din aluat si se modeleaza cate o coca mica, cam de marimea unui mar mic, ce se lasa pe blat sa mai creasca.

Pnetru umplutura: Branza de oaie este preparata in casa, din cas proaspat de oaie, ras pe razatoare si framantat bine cu sare, apoi pastrata la congelator. Se amesteca branza de burduf cu branza de oaie si cu cele 2 oua batute ca la omleta, apoi se adauga sare dupa gust. Se poate adauga marar, sau ceapa verde.
(in loc de branza se poate folosi varza calita, sau cartofi piure amestecati cu ceapa prajita)

Se intinde o foaie de placinta cat de mare se poate (cam de 25 cm in diametru), foarte subtire, si se pune umplutura de branza in mijloc. Se impacheteaza placinta, si apoi se intinde cu sucitorul.
Se pune la prajit la foc mic, in tigaia incinsa, in care se pune foarte putin ulei. Inainte de a se intoarce pe partea cealalta, se unge placinta cu putin ulei, sau tigaia, pentru a nu se arde.

Se pot servi calde, ca smantana.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taranesca cu branza de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Taitei de casa

Taitei de casa

Se amesteca faina, oul si apa [cat cuprinde]. Se framanta bine pana se formeaza o coca potrivit

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    sara (Chef de cuisine):

    Este foarte gustoasa. In nord i se spune placinta poale-n brau; in aluat se pune un ou, nu se mai intind cu sucitorul dupa ce le-am impachetat si se prajesc intr-o cantitate suficienta de ulei.

  • Fara foto

    sorin (Bucatar sef):

    buna ma numesc doina si vreau sa va spun ca aceasta placinta este extraordinara este reteta pe care o facea si mama mea draga si si bunica si care o fac si eu cu mare drag mai rar cei drept dar e tare apreciata in familia mea despre ingrediente sunt aceleasise mai pot face cu tot felul de gemuri care sunt mai care sunt mai consistente ca altfel sar putea sa iasa in timpul prajitului.va doresc spor la treaba si pofta buna

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ela , 01 iulie 2014

    placintele poale-n brau au alta reteta si se coc la cuptor nu se prajesc in ulei. va rog sa va documentati inainte de a va spune parerea.

  • Fara foto

    Lucian Si Claudia Teodorescu , 15 septembrie 2013

    in textul asta coca = aluat

  • Fara foto

    PavelOana Peia , 14 septembrie 2013

    ce inseamna fratilor coca?

    • Fara foto

      Ana , 15 august 2013

      Mmmmm... seamana cu placintele codrenesti. Trebuie sa incerc si eu, trebuie!

    • Fara foto

      Romica Marin , 15 august 2013

      mmm... sper sa-mi iasa si mie... yummy! ;)

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Excelenta placinta!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

      Excelenta !!!.....

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      The best!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Arata grozav!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Foarte apetisante. De mult nu am ai mancat placinte ca astea.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      O bunatate.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Arata foarte bine si sigur sunt delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Arata foarte bine,felicitari draga Ramona.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

42 voturi

Ingrediente

  • Coca:
  • maia:un cub de drojdie
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • putin lapte caldut
  • 1 kg de faina
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru umplutura de branza:
  • 500 g branza de oaie
  • 250 g branza de burduf
  • 2 oua
  • putin ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

ela

placintele poale-n brau au alta reteta si se coc la cuptor nu se prajesc in ulei. va rog sa va documentati inainte de a va spune parerea.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu cascaval si migdale