Faina trebuie sa fie calda. Se pune drojdia in apa calda sa stea vreo jumtate de ora. Eu pun in apa de la cartofi.
Se pune apa cu drojdia in faina facuta cuib. Se adauga sarea. Se framanta bine, se mai adauga ori apa ori faina daca e cazul, ca aluatul sa fie moale. Apoi se adauga si uleiul. Se framanta bine. Apoi se pune la dospit aprox 0 ora. Intre timp se pregatesc cartofii. Se bat cu mixerul si nu se adauga apa sau lapte. Se poate aduga si piper, daca doriti.
Se imparte aluatul in bucati din care se face placinta.Se pune inauntru cartofii si se face cu sucitorul sa fie rotunda. Se prajeste in tigaie.Se poate umple si cu varza calita sau branza cu marar. Pofta buna!
Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii