autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2011

Ingrediente
Buneeeeeeee!!!! de se topesc in gura yumi,yumi… cu un usor iz de ceapa, nici prea sarate dar nici dulci, moi si pufoase… ce mai, delicioase ! Poftiti la placinte !, , Aluat:, 200ml lapte caldut, 50g unt topit, 10g sare grunjoasa, 10g zahar, 500g faina alba, 7g drojdie uscata, Umplutura, 500g cartofi copti zdrobiti ( grosier), 5g sare grunjoasa, 1 ceapa mare, 1 lingura ulei de masline, Pt prajit, Ulei de palmier

Dificultate: Redusa Timp: 2h

80 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata…

Pana ce aluatul s-a framantat si dospit, am pregatit umplutura:

Curatam ceapa, o taiem in felii mari si punem la incins, intr-o tigaie, lingura de ulei. Cand s-a infierbantat bine, adaugam ceapa si o prajim bine, chiar daca se arde putin nu-i nimic, oricum nu o folosim. Cand aromele cepei au patruns bine in ulei, o scoatem cu o spatula ( si o aruncam), iar uleiul asa fierbinte, il golim peste cartofi. Amestecam si asezonam, umplutura.

Aluatul fiind gata, il golim pe planseta de lucru, pe care o presaram cu putina faina si portionam aluatul. Ajutandu-ne de sucitoare, intindem bucatile de aluat si pe fiecare repartizam cate o lingura zdravana de amestec. Rand pe rand, pliem bucatelele de aluat , de pe margini spre centru, strangem si intindem cu sucitoarea, pana le dam forme rotunde, de marimea dorita si cu grija sa nu iasa umplutura.

Punem uleiul pt prajit la incins, si rand pe rand, prajim placintele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe servet absorbant, pt a se scurge excesul de grasime.

Sant foarte bune si calde, imediat dupa prajire, dar sant mult mai gustoase dupa ce s-au racit cand se simte mult mai bine gustul fin al umpluturii …

Se pot servi simple sau alaturi de o cana cu lapte, iaurt, lapte batut etc.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Ftir maa sabanekh

Ftir maa sabanekh

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa.

Paine facuta in casa.

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul si apoi lasam coca astfel rezultata sa se odihneasca 15

12 voturi    6 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 38 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Palade , 10 septembrie 2014

    INCOMPLETA....REVIZUITI...

  • Fara foto

    Delia Ioana , 10 septembrie 2014

    Unde este reteta aluatului? Chiar nu o vad...

  • Fara foto

    Maria Thiess , 02 iulie 2014

    chiar acum le pregatesc

    • Fara foto

      Augusta Sim , 01 iulie 2014

      Eu n-am masina de facut paine si nici nu sunt experta in facut placinte, asa ca ar fi fost bine sa fi scris si modul clasic de preparare al aluatului.

    • Fara foto

      Ica Floare Semerean , 08 mai 2014

      multumesc pentru retetá asa fácea buni a mea dar ea fácea si cu varzá muratá cálitá

    • Fara foto

      Mares Claudia , 12 aprilie 2014

      Iamiii

    • Fara foto

      Stefan Sarba , 12 aprilie 2014

      doamne ce bune sunt!

    • Fara foto

      liliana............ , 20 noiembrie 2013

      ca la mama acasa...........

    • Fara foto

      Filip Geta , 20 noiembrie 2013

      acuma cresc, si eu fac si se numesc LANGALAIE CU CROMPE regionalism a la Cusu :)))))))))))))))

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 23 septembrie 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 23 septembrie 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 23 septembrie 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 23 septembrie 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 23 septembrie 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 23 septembrie 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      Elena Rodica Stefanescu , 21 septembrie 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      Lavinia Toma , 21 septembrie 2013

      este o placinta foarte cunoscuta mie,bunica mea din partile bihorului o facea si o chema :placinta cu branza de corompire .O mai fac din cind in cand dar putin diferita.Cartofii se fierb in aburi ,se zdobesc ,ceapa se caleste in untura si se adauga boia si piper,se coace cu putin ulei ....o lingura iar dupa ce o intorc mai adaug 1l ulei .Daca aveti o tigaie TEFAL ,NU SE VOR ARDE CU CONDITIA SA SE INTINDA PE O PLANSETA CU PUTIN ULEI.BARBATILOR MEI LE PLACE ACEASTA PLACINTA PT. CA ESTE F CONDIMENTATA. ......un mic amanunt , placinta se intinde subtire si se pune mai multa umplatura

    • Fara foto

      Clujeanca , 20 septembrie 2013

      Cred ca-s bune, da oare unde gaseau ardelencele ulei de palmier ?

    • Fara foto

      Donca Mihaela Georgeta , 20 septembrie 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      Dumitru Ioan Constantea , 20 septembrie 2013

      foarte bune!!! merg si cu telemea razuita sau cu varza murata calita.

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 20 septembrie 2013

      oare merge sa le coc in cuptor?Nu prea pot manca prajite...

    • Fara foto

      Elena Moldovan , 20 septembrie 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      Ciuca Adriana , 20 septembrie 2013

      sunt f bune...le-am incercat...cartofii pot fi copti in cuptor inveliti individual cu hartie de aluminiu

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 20 septembrie 2013

      cartofii trebuie copti?? fierti nu merg? unde sa-i coacem??

    • Fara foto

      popo , 20 septembrie 2013

      nu gasesc reteta pt. aluat!

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 19 august 2013

      Iamiii

    • Fara foto

      mama mare , 16 august 2013

      Reteta pt aluat este pe stanga, vertical.

    • Fara foto

      Mire TricoPapel , 23 iulie 2013

      Reteta ptr. aluat unde este

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

      Vezi ca eu nu m-am putut abtine si am luat ...doua ... O bunatate ! Merge si o bere rece linga.

    • 3sisterscooking

      3sisterscooking (Chef de cuisine) , 13 iunie 2011

      Foarte gustoase! si sunt un preparat potrivit in zile de post!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

      Divainbucatarie, Ramona, Danutza, va multumesc de aprecieri si ma bucur mult ca va plac si voua... pupici !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

      Anaandronel, Mihaela, Licuta, ma bucur foarte mult ca va plac si voua aceste bucate delicioase din batrani transmise...

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

      Minunate!Ador plăcintele.Felicitări!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2011

      Tentant!!!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Asa bunatate as vrea si eu!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Gogosile aperitiv sunt preferatele mele...Soacra mea face cu varza...Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Foarte fine si apetisante!*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Draga Lia cu asa ceva bagi in ispita si pe cel mai incercat om!:) o bunatate,la inceput am crezut ca le-ai copt in tigaie cu capac,imi aduc aminte ca mai facea mama turte la capac,dar astea sunt adevarate bunatati!!A mai ramas ceva:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

80 voturi

Ingrediente

  • Buneeeeeeee!!!! de se topesc in gura yumi,yumi… cu un usor iz de ceapa
  • nici prea sarate dar nici dulci
  • moi si pufoase… ce mai
  • delicioase ! Poftiti la placinte !
  • Aluat:
  • 200ml lapte caldut
  • 50g unt topit
  • 10g sare grunjoasa
  • 10g zahar
  • 500g faina alba
  • 7g drojdie uscata
  • Umplutura
  • 500g cartofi copti zdrobiti ( grosier)
  • 5g sare grunjoasa
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Pt prajit
  • Ulei de palmier

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

liliana............

ca la mama acasa...........

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Omizi delicioase
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania