autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte cu branza de burduf

Autor: cibulika (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cibulika (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
Aluat:, 600g de faina, 2 oua, 2 linguri untura sau alta grasime, 1 cub sau un plic de drojdie, 1 lingurita se zahar, Lapte (max ½ l), 1 praf de sare, eventual (a se citi tot), , Umplutura:, 500 g Branza de burduf, 1 ou, 2 linguri pesmet, , ½ l. Ulei pt prajit (se fac tip scoverzi)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Faina se trece prin sita, adica se cerne pt. aerare. Se amesteca cu drojdia care a fost pusa cu zaharul, ceva faina si niscai lapte pt maia (la dospit), sarea, daca branza nu e prea sarata, ouale si lapte cat cuprinde; se face un aluat nici prea tare ca de taitei, nici prea moale ca de cozonac.
Dupa framantare, nu cinestiece vreme, nu ca la cozonac(sa-ti fie lehamite a te mai apuca de asa ceva), se pune la odihna, “că somnul te face mare”.
In timp ce-si face dumnealui somnul, fara a considera ca-l trezim, ne ocupam de umplutura: se amesteca branza de burduf cu oul si pesmetul, pana se omogenizeaza.
Cand credem ca dumnealui s-a facut mare, cca ½ h, il facem bucati cat un ou de gaina, dar mai sanatoasa, (poate vor iesi 13-14 bucati).
Se intinde fiecare “ou”, cat marimea unei farfurioare de ceai, o sa ne dam sama dupa prima, pe jumatate punem amestecul de branza, cca o lingura, dupa care o impaturam, lasand o margine de grosimea a ½ din grosimea degetului, margine care se indoie invers pe deasupra pt. inchidere, prin apasare cu degetul.
Se pun cate 2 sau cate una, functie de marimea tigaii sau a cratitei, la prajit pe o parte si pe alta, in ulei, ca la gogosi; cu grija se intorc ca sa nu se sparga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza burduf

Placinte cu branza burduf

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat. Impartim

13 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600g de faina
  • 2 oua
  • 2 linguri untura sau alta grasime
  • 1 cub sau un plic de drojdie
  • 1 lingurita se zahar
  • Lapte (max ½ l)
  • 1 praf de sare
  • eventual (a se citi tot)
  • Umplutura:
  • 500 g Branza de burduf
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • ½ l. Ulei pt prajit (se fac tip scoverzi)

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu brinza