Faina se trece prin sita, adica se cerne pt. aerare. Se amesteca cu drojdia care a fost pusa cu zaharul, ceva faina si niscai lapte pt maia (la dospit), sarea, daca branza nu e prea sarata, ouale si lapte cat cuprinde; se face un aluat nici prea tare ca de taitei, nici prea moale ca de cozonac.
Dupa framantare, nu cinestiece vreme, nu ca la cozonac(sa-ti fie lehamite a te mai apuca de asa ceva), se pune la odihna, “că somnul te face mare”.
In timp ce-si face dumnealui somnul, fara a considera ca-l trezim, ne ocupam de umplutura: se amesteca branza de burduf cu oul si pesmetul, pana se omogenizeaza.
Cand credem ca dumnealui s-a facut mare, cca ½ h, il facem bucati cat un ou de gaina, dar mai sanatoasa, (poate vor iesi 13-14 bucati).
Se intinde fiecare “ou”, cat marimea unei farfurioare de ceai, o sa ne dam sama dupa prima, pe jumatate punem amestecul de branza, cca o lingura, dupa care o impaturam, lasand o margine de grosimea a ½ din grosimea degetului, margine care se indoie invers pe deasupra pt. inchidere, prin apasare cu degetul.
Se pun cate 2 sau cate una, functie de marimea tigaii sau a cratitei, la prajit pe o parte si pe alta, in ulei, ca la gogosi; cu grija se intorc ca sa nu se sparga.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii