autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte cu branza de burduf

Autor: cibulika (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cibulika (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
Aluat:, 600g de faina, 2 oua, 2 linguri untura sau alta grasime, 1 cub sau un plic de drojdie, 1 lingurita se zahar, Lapte (max ½ l), 1 praf de sare, eventual (a se citi tot), , Umplutura:, 500 g Branza de burduf, 1 ou, 2 linguri pesmet, , ½ l. Ulei pt prajit (se fac tip scoverzi)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Faina se trece prin sita, adica se cerne pt. aerare. Se amesteca cu drojdia care a fost pusa cu zaharul, ceva faina si niscai lapte pt maia (la dospit), sarea, daca branza nu e prea sarata, ouale si lapte cat cuprinde; se face un aluat nici prea tare ca de taitei, nici prea moale ca de cozonac.
Dupa framantare, nu cinestiece vreme, nu ca la cozonac(sa-ti fie lehamite a te mai apuca de asa ceva), se pune la odihna, “că somnul te face mare”.
In timp ce-si face dumnealui somnul, fara a considera ca-l trezim, ne ocupam de umplutura: se amesteca branza de burduf cu oul si pesmetul, pana se omogenizeaza.
Cand credem ca dumnealui s-a facut mare, cca ½ h, il facem bucati cat un ou de gaina, dar mai sanatoasa, (poate vor iesi 13-14 bucati).
Se intinde fiecare “ou”, cat marimea unei farfurioare de ceai, o sa ne dam sama dupa prima, pe jumatate punem amestecul de branza, cca o lingura, dupa care o impaturam, lasand o margine de grosimea a ½ din grosimea degetului, margine care se indoie invers pe deasupra pt. inchidere, prin apasare cu degetul.
Se pun cate 2 sau cate una, functie de marimea tigaii sau a cratitei, la prajit pe o parte si pe alta, in ulei, ca la gogosi; cu grija se intorc ca sa nu se sparga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza burduf

Placinte cu branza burduf

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat. Impartim

13 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600g de faina
  • 2 oua
  • 2 linguri untura sau alta grasime
  • 1 cub sau un plic de drojdie
  • 1 lingurita se zahar
  • Lapte (max ½ l)
  • 1 praf de sare
  • eventual (a se citi tot)
  • Umplutura:
  • 500 g Branza de burduf
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • ½ l. Ulei pt prajit (se fac tip scoverzi)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite americane cu glazura de capsuni si iaurt