Placinte cu branza si marar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinte cu branza si marar

Ingrediente

  • - pentru aluat :
  • 1 kg faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 2 galbenusuri
  • 700 ml apa calduta
  • 2 lingurite rase sare
  • - pentru umplutura :
  • 400 g Crema Focsani sau branza ( cas) de oaie
  • 2 albusuri
  • 1 legatura marar verde
  • 150 ml ulei pentru lucru

Mod de preparare

Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate putin si le framantam pina se omogenizeaza. Acoperim vasul , il lasam in bucatarie , la loc cald, sa dospeasca vreo10-15 minute.

Topim untul la foc mic si il adaugam apoi peste aluat, in suvoi, putin cate putin, impreuna cu uleiul ( cele 5 linguri). Adaugam apoi galbenusurile si sarea , framantam putin si lasam iar la dospit, la fel ca prima data, dar de data aceasta o ora.

Facem din aluat 12 bile pe care le vom intinde cu mana , pe o suprafata unsa cu ulei.

Pregatim umplutura amestecand Crema Focsani sau casul dat pe razatoare, cu albusurile batute spuma si cu mararul tocat marunt.

Daca este cazul, se mai adauga putina sare( eu nu am mai pus).

Dupa ce am intins aluatul de placinta , punem in mijloc 1- 1si 1/2 lingura umplutura si tragem marginile aluatului peste umplutura. Apasam cu mana pina avem placinta de marimea tavii in care vom coace placintele.

Punem o tigaie nonaderenta sa se incalzeasca pe foc ,la foc potrivit spre mic si coacem placintele pe ambele parti. Daca tigaia este buna, nu mai trebuie unsa, ajunge uleiul de pe aluatul placintei.

Coacem placintele pe ambele parti pina se rumenesc frumos,toate.

Servim placintele ca atare sau unse cu olingura de smantana deasupra.....

Pofta buna si....la placinte inainte ! Ca doar nu mancam in fiecare zi din ele.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/08/placinte-cu-branza-si-marar.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Iti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise