autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinte cu branza si marar

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2015

Ingrediente
- pentru aluat :, 1 kg faina alba, 7 g drojdie uscata, 1 lingura zahar, 50 g unt, 5 linguri ulei, 2 galbenusuri, 700 ml apa calduta, 2 lingurite rase sare, , - pentru umplutura :, 400 g Crema Focsani sau branza ( cas) de oaie, 2 albusuri, 1 legatura marar verde, , 150 ml ulei pentru lucru

Dificultate: Medie Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate putin si le framantam pina se omogenizeaza. Acoperim vasul , il lasam in bucatarie , la loc cald, sa dospeasca vreo10-15 minute.
Topim untul la foc mic si il adaugam apoi peste aluat, in suvoi, putin cate putin, impreuna cu uleiul ( cele 5 linguri). Adaugam apoi galbenusurile si sarea , framantam putin si lasam iar la dospit, la fel ca prima data, dar de data aceasta o ora.
Facem din aluat 12 bile pe care le vom intinde cu mana , pe o suprafata unsa cu ulei.
Pregatim umplutura amestecand Crema Focsani sau casul dat pe razatoare, cu albusurile batute spuma si cu mararul tocat marunt.
Daca este cazul, se mai adauga putina sare( eu nu am mai pus).
Dupa ce am intins aluatul de placinta , punem in mijloc 1- 1si 1/2 lingura umplutura si tragem marginile aluatului peste umplutura. Apasam cu mana pina avem placinta de marimea tavii in care vom coace placintele.
Punem o tigaie nonaderenta sa se incalzeasca pe foc ,la foc potrivit spre mic si coacem placintele pe ambele parti. Daca tigaia este buna, nu mai trebuie unsa, ajunge uleiul de pe aluatul placintei.
Coacem placintele pe ambele parti pina se rumenesc frumos,toate.
Servim placintele ca atare sau unse cu olingura de smantana deasupra.....
Pofta buna si....la placinte inainte ! Ca doar nu mancam in fiecare zi din ele.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/08/placinte-cu-branza-si-marar.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofi umpluti la cuptor

Cartofi umpluti la cuptor

Cartofii se spala, ii uscam si ii taiem pe jumatate. Scobim cartofii cu o lingurita pana ramane o

6 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza
Lapte batut

Lapte batut

1. Se strecoara laptele intr-o oala si se amesteca cu un praf de sare, dupa preferinta. 2. Se lasa

18 voturi    13 comentarii
24h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura , 11 noiembrie 2017

    Bune!

  • Fara foto

    Ion , 18 iunie 2017

    Merita incercata

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 24 februarie 2015

    Se poate incerca !

    • Fara foto

      Dumitru Craciun , 22 februarie 2015

      nu este mai bine dacă le băgăm la cuptor?

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 14 februarie 2015

      Asa calde, doua bucati, va rog !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2015

      Merita testate ! Se pot umple si cu branza dulce...

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 14 februarie 2015

      Merita testate ! Se pot umple si cu branza dulce...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • - pentru aluat :
  • 1 kg faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 2 galbenusuri
  • 700 ml apa calduta
  • 2 lingurite rase sare
  • - pentru umplutura :
  • 400 g Crema Focsani sau branza ( cas) de oaie
  • 2 albusuri
  • 1 legatura marar verde
  • 150 ml ulei pentru lucru

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Aura

Bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de mamaliga umpluta cu branza