Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate putin si le framantam pina se omogenizeaza. Acoperim vasul , il lasam in bucatarie , la loc cald, sa dospeasca vreo10-15 minute.
Topim untul la foc mic si il adaugam apoi peste aluat, in suvoi, putin cate putin, impreuna cu uleiul ( cele 5 linguri). Adaugam apoi galbenusurile si sarea , framantam putin si lasam iar la dospit, la fel ca prima data, dar de data aceasta o ora.
Facem din aluat 12 bile pe care le vom intinde cu mana , pe o suprafata unsa cu ulei.
Pregatim umplutura amestecand Crema Focsani sau casul dat pe razatoare, cu albusurile batute spuma si cu mararul tocat marunt.
Daca este cazul, se mai adauga putina sare( eu nu am mai pus).
Dupa ce am intins aluatul de placinta , punem in mijloc 1- 1si 1/2 lingura umplutura si tragem marginile aluatului peste umplutura. Apasam cu mana pina avem placinta de marimea tavii in care vom coace placintele.
Punem o tigaie nonaderenta sa se incalzeasca pe foc ,la foc potrivit spre mic si coacem placintele pe ambele parti. Daca tigaia este buna, nu mai trebuie unsa, ajunge uleiul de pe aluatul placintei.
Coacem placintele pe ambele parti pina se rumenesc frumos,toate.
Servim placintele ca atare sau unse cu olingura de smantana deasupra.....
Pofta buna si....la placinte inainte ! Ca doar nu mancam in fiecare zi din ele.
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/08/placinte-cu-branza-si-marar.html
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii