Aluatul:
Se amesteca ouale cu faina si cu laptele putin caldut in care s-a dizolvat in prealabil cubuletul de drojdie. Se adauga putin ulei si sare. Se framanta bine si se lasa la dospit.
Umplutura:
Branza de burduf se amasteca cu smantana pentru a capata o textura cremoasa.
Dupa ce s-a umflat aluatul se taie in bucati potrivite si se intind cu un facalet in rondele. Pe jumatate de rondea se aseaza branza, iar apoi se acopera cu cealalta jumatate. Se indoaie la margini astfel incat umplutura sa fie bine prinsa in aluat dupa care se prejesc in ulei. Se pot umple deasemenea cu mar ras sau carne(ceea ce nu recomand, avand in vedere ca sunt vegetariana). Pentru consumatorii inraiti de carne voi da totusi cateva indicatii. Se caleste o ceapa cu carnea tocata, se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Este o reteta senzationala cu specific mocanesc! Nu sunt necesare atat de multe oua. Se pot pune si mai putine, dar cu cat mai multe oua cu atat mai fraged aluatul! Mult succes in bucatarie!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii