autor:

Mihaela

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinte mocanesti

Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
Aluatul:, 6-8 oua, 750 g faina, o cana de lapte, un cubulet de drojdie, ulei, sare, , Umplutura:, branza de burduf, smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se amesteca ouale cu faina si cu laptele putin caldut in care s-a dizolvat in prealabil cubuletul de drojdie. Se adauga putin ulei si sare. Se framanta bine si se lasa la dospit.
Umplutura:
Branza de burduf se amasteca cu smantana pentru a capata o textura cremoasa.

Dupa ce s-a umflat aluatul se taie in bucati potrivite si se intind cu un facalet in rondele. Pe jumatate de rondea se aseaza branza, iar apoi se acopera cu cealalta jumatate. Se indoaie la margini astfel incat umplutura sa fie bine prinsa in aluat dupa care se prejesc in ulei. Se pot umple deasemenea cu mar ras sau carne(ceea ce nu recomand, avand in vedere ca sunt vegetariana). Pentru consumatorii inraiti de carne voi da totusi cateva indicatii. Se caleste o ceapa cu carnea tocata, se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Este o reteta senzationala cu specific mocanesc! Nu sunt necesare atat de multe oua. Se pot pune si mai putine, dar cu cat mai multe oua cu atat mai fraged aluatul! Mult succes in bucatarie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte mocanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Ardei kapia umpluti cu crema de branza ,la cuptor

Ardei kapia umpluti cu crema de branza ,la cuptor

Spalam ardeii apoi ii crestam in lung ,de la cotor pana la varf..Indepartam semintele si nervurile. Intr-un

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 3 linguri

12 voturi    3 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Cred ca este buna dupa cate scrie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Trebuie sa fie tare gustoase...

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 6-8 oua
  • 750 g faina
  • o cana de lapte
  • un cubulet de drojdie
  • ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • branza de burduf
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela
Orez prajit cu legume chinezesti

Orez prajit cu legume chinezesti

Orezul se spala bine (in cel putin 3 ape) si se prajeste in unt pana capata o culoare galbuie. Se

4 voturi    11 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca este buna dupa cate scrie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
PATEU DE BRINZA CU USTUROI