autor:

Mihaela

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinte mocanesti

Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
Aluatul:, 6-8 oua, 750 g faina, o cana de lapte, un cubulet de drojdie, ulei, sare, , Umplutura:, branza de burduf, smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se amesteca ouale cu faina si cu laptele putin caldut in care s-a dizolvat in prealabil cubuletul de drojdie. Se adauga putin ulei si sare. Se framanta bine si se lasa la dospit.
Umplutura:
Branza de burduf se amasteca cu smantana pentru a capata o textura cremoasa.

Dupa ce s-a umflat aluatul se taie in bucati potrivite si se intind cu un facalet in rondele. Pe jumatate de rondea se aseaza branza, iar apoi se acopera cu cealalta jumatate. Se indoaie la margini astfel incat umplutura sa fie bine prinsa in aluat dupa care se prejesc in ulei. Se pot umple deasemenea cu mar ras sau carne(ceea ce nu recomand, avand in vedere ca sunt vegetariana). Pentru consumatorii inraiti de carne voi da totusi cateva indicatii. Se caleste o ceapa cu carnea tocata, se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Este o reteta senzationala cu specific mocanesc! Nu sunt necesare atat de multe oua. Se pot pune si mai putine, dar cu cat mai multe oua cu atat mai fraged aluatul! Mult succes in bucatarie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte mocanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Clatite cu branza la cuptor

Clatite cu branza la cuptor

Se prepara foile de clatite si se pun pe o farfurie. Branza de vaca se amesteca bine cu 2-3 linguri

26 voturi    15 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Iaurt preparat in casa

Iaurt preparat in casa

Iaurtul preparat in casa este mai curat,mai ieftin,iar placerea de a oferi celor dragi un produs

64 voturi    25 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Cred ca este buna dupa cate scrie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Trebuie sa fie tare gustoase...

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 6-8 oua
  • 750 g faina
  • o cana de lapte
  • un cubulet de drojdie
  • ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • branza de burduf
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela
Orez prajit cu legume chinezesti

Orez prajit cu legume chinezesti

Orezul se spala bine (in cel putin 3 ape) si se prajeste in unt pana capata o culoare galbuie. Se

4 voturi    11 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca este buna dupa cate scrie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
mamaliga cu branza