autor:

Mihaela

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinte mocanesti

Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
Aluatul:, 6-8 oua, 750 g faina, o cana de lapte, un cubulet de drojdie, ulei, sare, , Umplutura:, branza de burduf, smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se amesteca ouale cu faina si cu laptele putin caldut in care s-a dizolvat in prealabil cubuletul de drojdie. Se adauga putin ulei si sare. Se framanta bine si se lasa la dospit.
Umplutura:
Branza de burduf se amasteca cu smantana pentru a capata o textura cremoasa.

Dupa ce s-a umflat aluatul se taie in bucati potrivite si se intind cu un facalet in rondele. Pe jumatate de rondea se aseaza branza, iar apoi se acopera cu cealalta jumatate. Se indoaie la margini astfel incat umplutura sa fie bine prinsa in aluat dupa care se prejesc in ulei. Se pot umple deasemenea cu mar ras sau carne(ceea ce nu recomand, avand in vedere ca sunt vegetariana). Pentru consumatorii inraiti de carne voi da totusi cateva indicatii. Se caleste o ceapa cu carnea tocata, se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Este o reteta senzationala cu specific mocanesc! Nu sunt necesare atat de multe oua. Se pot pune si mai putine, dar cu cat mai multe oua cu atat mai fraged aluatul! Mult succes in bucatarie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte mocanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cosulete cu vinete

Cosulete cu vinete

Se spala rosiile, se taie in jumatati, se scobesc de miez. Se umplu rosiile cu salata de vinete

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Feta cu chimen si lamaie

Feta cu chimen si lamaie

Amestecati toate ingredientele intr-un bol. Serviti rece.

2 voturi    0 comentarii
5 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Cred ca este buna dupa cate scrie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Trebuie sa fie tare gustoase...

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 6-8 oua
  • 750 g faina
  • o cana de lapte
  • un cubulet de drojdie
  • ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • branza de burduf
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela
Orez prajit cu legume chinezesti

Orez prajit cu legume chinezesti

Orezul se spala bine (in cel putin 3 ape) si se prajeste in unt pana capata o culoare galbuie. Se

4 voturi    11 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca este buna dupa cate scrie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cocurei ca in Maramures