autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Dulciuri diverse

Plăcinte uşoare pentru fiecare moment al zilei

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Ingrediente
600 g de faină, 1 praf de copt, 3 ouă, 2 linguri de ulei, 1 cană de lapte covăsât(iaurt cam 250 ml), Sare, Apa călduţă, Umplutură: mere, brânză, carne, dovleac, spanac, Smântână, Dulceaţă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

374 voturi

Mod de preparare

Se amestecă făina cernută proaspăt cu praful de copt.
Restul se bat împreună: ouă, ulei, sare, iaurt.
Se adaugă făina şi puţină apă călduţă ca să iese un aluat elastic.Se lasă 10 minute la odihnă.
Se ia cu mâna aluat, se face o mică sferă. Se pune făină pe planşetă şi se întinde aluatul foarte subţire.
Se pune umplutura, se închide marginea, se trece ruloul peste plăcintă să se aplatizeze.
Se coc în tigaie antiadezivă unsă cu ulei, cam 5 minute pe o parte(la foc mai mic).
Am făcut prima data una mai mare, apoi am făcut să încapa câte 2 în tigaie.
Se poate împărţi aluatul în vreo 20-24 de grămăjoare, daca doriţi să fie strict egale. Înfăinaţi mâna să nu se lipească aluatul.
Datorită făinii care se arde, trebuie să mai ştergeţi din când în când tigaia cu prosop de hârtie.
Eu nu am pus zahăr în mere, cine doreşte poate pune.Sa nu uitaţi de scorţişoară. Merele de iarna sunt mai fără suc şi nu le-am călit. Se pot pudra cu zahăr dupa aceea.
Cele cu carne, brânză le-am uns cu smântână. Chiar dacă se răcesc, se pun la microunde(sau la cuptor înainte de servire.
Se pot face şi cu triunghiuri de brânză topită.
Au ieşit foarte bune cele cu dovleac copt şi unse cu dulceaţă acrişoară.
Fiecare moment al zilei poate fi „onorat” cu un fel de plăcinte:cele sărate merg la aperitiv sau chiar ca fel principal cu o salata verde sau roşii; cele cu mere şi dovleac merg bine cu un ceai din baton de scorţişoară în care pui şi un plic de rooibos!
Sunt mai bune calde, cum zicea bunica mea:” Care cum se coace ad-o-ncoace!”. Mie îmi plac reci acelea cu măr.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte uşoare pentru fiecare moment al zilei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleuri cu ananas

Jeleuri cu ananas

Jeleurile cu ananas se fac usor si sunt mai sanatoase ca cele de cumparat. Incercati reteta pentru

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

O tarta delicioasa ce se poate face si cu alte tipuri de umpluturi. Am cernut faina intr-un castron

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    alexandra (Bucatar sef):

    foarte buna

  • doina

    doina (Chef de cuisine):

    Mulţumesc pentru reţetă, au ieşit nişte plăcinţele foarte gustoase! Eu am renunţat la apă şi am pus un pic mai mult lapte prins. Le-am umplut cu un amestec de brânză proaspătă, ou, sare, mărar, un pic de pătrunjel şi un pic de ceapă tocată. O bunătate, mulţumesc încă o dată!

  • Fara foto

    cryss (Maestru bucatar):

    Am pregatit aceste placinte in aceasta seara si au iesit foarteeeeee buneeeeee......De acum inainte o sa pregatesc doar aceste placinte,pt ca se fac foarte rapid. MULTUMESC doamna Adelina pt reteta!!!!!!!

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2014

    Toate sunt bune!

  • Fara foto

    Sorin Coserea , 13 septembrie 2014

    PLACINTE TURCESTI PE PLITA

  • Fara foto

    Bica Elena , 14 decembrie 2013

    buna

    • Fara foto

      Sorina Stan , 10 iunie 2013

      oare se pot si coace la cuptor?

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

      Rooibos e un ceai, ataşez poa cu pliculetul. Se găseste la Plafar şi în supermarket.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

      Chiar imi trebuia o idee pt ceva dulce si simplu de facut.......multumesc,in seara asta o sa le fac si eu.

    • Fara foto

      iuliana (Bucatar) , 27 septembrie 2011

      e buna ca este f rapida . dar ce inseamna in plic de "roioibos "scz dar chiar nu stiu!!!!. un pupic mic

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 27 august 2011

      Buna reteta si chiar rapida,am sa incerc si eu.Preincalzirea as recomand-o s-o faceti la grill din motive de sanatate!

    • amalia

      amalia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      abia astept sa incerc si eu reteta

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Am pregatit si eu ,am folosit mere,imi plac ,sunt super !

    • Fara foto

      cristina (Bucatar) , 13 mai 2011

      felicitari pt.reteta doamna adelina e foarte rapida si buna eu azi am facut placintele pt prima data merita incercate pt cine vrea sa le faca e garantat suta la suta succes in continuare si multa sanatate

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Cu tot dragul pentru toti iubitorii de mâncăruri simple şi gustoase!

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      O voi incerca si eu, pare foarte usoara

    • Mimo

      Mimo (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Salvam reteta! Ne place!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Felicitari pentru aceste plancintele grozave!*****

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      salvez reteta, trebuie sa o incerc si eu

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Mmmmm.... ce pofta imi fac!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      hmmm ce gustoase sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

374 voturi

Ingrediente

  • 600 g de faină
  • 1 praf de copt
  • 3 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de lapte covăsât(iaurt cam 250 ml)
  • Sare
  • Apa călduţă
  • Umplutură: mere
  • brânză
  • carne
  • dovleac
  • spanac
  • Smântână
  • Dulceaţă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Toate sunt bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Briose (cupcakes) Black&White