autor:

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTE

Autor: oana serban (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana serban (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 mai 2009

Ingrediente
aluat:, 500 gr faina alba, 1 cub de drojdie, 2 galbenusuri, 300 ml apa calduta - aproximativ, 1 iaurt (150 ml), 3 linguri cu ulei, 4 linguri cu zahar, 1 praf de sare, mirodenii( coaja de portocala ), , umplutura:, 400 gr telemea de oi/ vaca, 2 oua, zahar ( dupa gust' cat va place de dulce), 100 gr stafide, rom, vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina in care se face o adincitura in care se pun cele 2 galbenusuri, iaurtul, uleiul sarea si mirodeniile. Se face maiaua din zaharul care se amesteca cu drojdia si apa. Se toarna in faina si se framimta pana se face un aluat numai bun de intins pe plansa de lucru. Se lasa sa creasca cca 30-40 minute la un loc ferit de curent.



Cat creste aluatul se pregateste umplutura: se amesteca branza cu zaharul , mirodeniile, ouale si daca dupa ce se topeste zaharul vi se pare ca ar fi cam moale puteti sa puneti 1-2 linguri cu malai (acesta v-a lega compozitia).



Cand a crescut se rupe bucati de coca si se intind pe plansa de lucru tapetata bine cu faina, in forma rotunda. Se intinde pe fiecare coca branza si pt impachetare se aduc lateralele foii catre mijloc asa incat sa va ramina rotunda placinta. Se incinge bine ulei intr-un ceaun si se prajesc placintele la foc mic ca sa se patrunda bine. Se pudreaza fierbinti cu zahar pudra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTE " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml apa calduta - aproximativ
  • 1 iaurt (150 ml)
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 praf de sare
  • mirodenii( coaja de portocala )
  • umplutura:
  • 400 gr telemea de oi/ vaca
  • 2 oua
  • zahar ( dupa gust' cat va place de dulce)
  • 100 gr stafide
  • rom
  • vanilie

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza sarata si bere