Placintele cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Placintele cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 800 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 galbenusuri
  • 550 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g branza grasa de vaci
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 albusuri
  • 100 g stafide aurii
  • coaja rasa de la o porocala
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta.

Framantam.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min.

Topim untul la foc mic si il adaugam peste aluat, in suvoi, putin cate putin.

Adaugam si uleiul putin cate putin.

Batem galbenusurile cu sarea si apoi le incorporam in amestecul de mai sus.

Framantam.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit, o ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura.......scurgem bine branza de vaci folosind un tifon apoi o amestecam cu zaharul,albusurile,stafidele,coaja rasa de portocala ,esenta de rom si zaharul vanilat.

Amestecam pentru o buna omogenizare.

Ungem masa de lucru cu ulei.

Dupa ce aluatul a dospit "confectionam" 20 de bilute,atatea mi-au rezultat mie.Eu le-am facut mai mici decat ale Sidoniei.

Cu ajutorul sucitorului intindem fiecare biluta in parte si punem in mijloc cate o lingura sanatoasa din umplutura de branza.

Tragem marginile aluatului peste umplutura si apasam usor cu mana, placintelele.

Ungem o tigaie cu putin ulei si o lasam la incins.

Coacem placintelele la foc moderat ,pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.

Pudram cu zahar pudra.

Va asigur ca sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise