autor:

licu pop

» » Aperitive

Placintele de primavara

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
500gr faina, 50 ml ulei, un cub de drojdie, 350 gr branza proaspata de oaie, o legatura cozi de ceapa, o legatura marar, sare dupa gust, ulei pt prajit, 100gr de smantana, un pahar de iaurt proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat si se lasa la dospit o jumatate de ora(aluatul trebuie sa fie un pic mai moale).Ceapa mararul se toaca marunt si se framanta cu branza punand sare dupa gust.Pe o planseta cu ulei se da forma placintelelor se umplu cu branza,marar,cozi de ceapa(taiate marunt) si se mai lasa sa sa se odihneasca 10 minute.Inainte de coacere se aplatizeaza cu mana.Se coc in ulei bine incins pe ambele parti pana se rumenesc.Se servesc cu smantana proaspata pe deasupra alaturi de un pahar de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Clatitele: Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi

2 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    apetisante!!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Foarte bune si foarte aspectuase.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O bunatate,ce mai!bunica mea i-mi facea tot timpul.Savat stelutele:d

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Cred ca sunt foarte bune !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Sunt foarte bune,felicitari.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte fine si aromate!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte bune! Si eu le fac in mod asemanator...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      O singura observatie : primavara, Licu e intr-o forma culinara, deosebita !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Ce bune trebuie sa fie, la fel le fac si eu doar ca nu pun verdeturile, dar voi incerca. Aici am cu branza, cu varza si cu gem.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Minunate placintele! Felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Licule cand citesc retetele tale parca sunt in bucatarie la cumnatica mea. Asa-i ca esti din zona Bistritei ? Felicitari pentru placintele....sunt delicioase !

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Si bunica mea facea ceva de genul asta....hmmm ce bune mai erau...trebuie sa incerc sa fac si eu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      O bunatate si arata super bine...Si eu am invatat sa fac asa ceva de la bunica mea...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte bune! Si eu fac asa ceva!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Aceste placintele sunt o traditie in zona noastra.Se fac atunci cand se aduce branza din munte fiind primul fel de mancare ce se face din branza de oaie.Mai ales ca se potriveste si cu verdeturile proaspete din gradina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 50 ml ulei
  • un cub de drojdie
  • 350 gr branza proaspata de oaie
  • o legatura cozi de ceapa
  • o legatura marar
  • sare dupa gust
  • ulei pt prajit
  • 100gr de smantana
  • un pahar de iaurt proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

anaandronel (Chef de cuisine)

apetisante!!!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri pita