Ingrediente
1 pui taiat bucati mici, creveti congelati, 1 ananas mic, -1 pepene galben, piersici-2, salvie+rosmarin, 1 catel usturoi, sare,piper, -zeama de la 2-3 lamai, cartofi(500G+1 morcov), 2-3 linguri ulei de masline+2 linguri(pt sos), 350ml ulei floarea soarelui, 4-5 scobitori lungi, 2-3 fire salata verde,patrunjel tocat
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h 10 min
11 voturi
Mod de preparare
2) Puiul se taie bucati mici,se aseaza in tigaie(de aluminiu ar fii ideala),cu ulei (floarea soarelui),incins,se prajeste impreuna cu usturoiul,pe toate partile pana devine crocant;cu ajutorul unui spumar,sita etc,se scurge tot uleiul de la prajeala,se pune din ou in cratita puiul scurs de ulei,se presara rosmarin si salvie tocate mai gros,se amesteca bine timp de 2 minute,dupa care se stinge cu zeama de la 1 lamaie;se amesteca bine,pan se evapora lamaia;
3) Crevetii se decongeleaza,se scot capetele ,se aplica o taiere pe spatele acestora,folosindu-va de un cutit cu lama ascutita,in mod ca acestia se vor deschide ca o inimioara; se pun intr-o tava tapetata cu hirtie,se condimenteaza cu putina sare,si un fir de ulei de masline,dupa care se introduc in cuptorul incins 180° timp de 10 minute pana incep sa se albeasca;se scot din cuptor,se aseaza pe o farfurie ,se condimenteaza cu un sos pregatit asa:2 linguri ulei de masline,sare,piper, patrunjel tocat 1 lingurita, zeama de la o lamaie,se amesteca bine cu furculita sau cu un blender de bucatarie,se condimenteaza crevetii;
4) Se pregatesc cosuletele de fructe: ananasul se scobeste cu cutitul,se scoate miezul,se taie felii; pepenele galben ,se taie,se scot samburii,se taie felii,si cubulete eliminand coaja; piersica se taie felii;
Pt a realiza aceste cosulete ,va servesc scobitori lungi pe care veti introduce:cuburi de pepene,felii de ananas si piersica; puteti folosi orice alte fructe,depinde de sezon;
Asamblarea platoului: asezati salata verde pe bordul platoului,central se va aseza cpsuletul de frcte(feliile de pepene sustinute de scobitorile cu fructe),cartofii copti,puiul cu gust de lamaie crocant,si crevetii, condimentati cu sosul de lamaie,si cateva felii de lamaie sau lime;
Este un platou deosebit,gustos,dar care va avea efect asupra invitatilor vostri;
Pofta buna !
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010
Minunat.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010
Arata intrun mare fel, imi place in mod special ce aspect i-ai dat, felicitari!
vera (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
Va multumesc mult!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
O incantare!!!!
claudya , 19 ianuarie 2010
super ...si foarte gustos, yamm
zana b. (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Impresionant draga Vera.Multe multe felicitari ~!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Arata ca in revista. Nota 10
titza (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009
Caraibi se spune in limba italiana, in romaneste e Caraibe, de aceea corect se scrie "caraibean", nu "caraibian".
florina , 27 iulie 2009
Arata super!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009
Super arata si cred ca este si foarte gustos,felicitari pentru reteta.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009
Foarte frumos si interesant!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009
Foarte interesante combinatiile folosite,iar prezentarea este deosebita..
Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009
Imi place cum arata, e de efect!
vera (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009
Titlul corect este asa um am scris eu platou caraibian,multumesc pt sfat
titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009
Foarte interesant si de efect la o masa cu invitati. Titlul corect este "Platou caraibean".
Crystyna (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009
Foarte interesant!