autor:

vera

» » Fripturi

Platou caraibian

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
1 pui taiat bucati mici, creveti congelati, 1 ananas mic, -1 pepene galben, piersici-2, salvie+rosmarin, 1 catel usturoi, sare,, -zeama de la 2-3 lamai, cartofi(500G+1 morcov), 2-3 linguri ulei de masline+2 linguri(pt sos), 350ml ulei floarea soarelui, 4-5 scobitori lungi, 2-3 fire salata verde,patrunjel tocat

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

1) Cartofii se curata de coaja se spala si se taie cuburi sau felii mai groase;morcovul se curata,se spala se taie rondele;se amesteca cartofii cu morcovul,se sareaza,se pun 2 linguri ulei de masline, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament ,se introduc in cuptorul cald la temperatura mare;
2) Puiul se taie bucati mici,se aseaza in tigaie(de aluminiu ar fii ideala),cu ulei (floarea soarelui),incins,se prajeste impreuna cu usturoiul,pe toate partile pana devine crocant;cu ajutorul unui spumar,sita etc,se scurge tot uleiul de la prajeala,se pune din ou in cratita puiul scurs de ulei,se presara rosmarin si salvie tocate mai gros,se amesteca bine timp de 2 minute,dupa care se stinge cu zeama de la 1 lamaie;se amesteca bine,pan se evapora lamaia;
3) Crevetii se decongeleaza,se scot capetele ,se aplica o taiere pe spatele acestora,folosindu-va de un cutit cu lama ascutita,in mod ca acestia se vor deschide ca o inimioara; se pun intr-o tava tapetata cu hirtie,se condimenteaza cu putina sare,si un fir de ulei de masline,dupa care se introduc in cuptorul incins 180° timp de 10 minute pana incep sa se albeasca;se scot din cuptor,se aseaza pe o farfurie ,se condimenteaza cu un sos pregatit asa:2 linguri ulei de masline,sare,piper, patrunjel tocat 1 lingurita, zeama de la o lamaie,se amesteca bine cu furculita sau cu un blender de bucatarie,se condimenteaza crevetii;
4) Se pregatesc cosuletele de fructe: ananasul se scobeste cu cutitul,se scoate miezul,se taie felii; pepenele galben ,se taie,se scot samburii,se taie felii,si cubulete eliminand coaja; piersica se taie felii;


Pt a realiza aceste cosulete ,va servesc scobitori lungi pe care veti introduce:cuburi de pepene,felii de ananas si piersica; puteti folosi orice alte fructe,depinde de sezon;
Asamblarea platoului: asezati salata verde pe bordul platoului,central se va aseza cpsuletul de frcte(feliile de pepene sustinute de scobitorile cu fructe),cartofii copti,puiul cu gust de lamaie crocant,si crevetii, condimentati cu sosul de lamaie,si cateva felii de lamaie sau lime;
Este un platou deosebit,gustos,dar care va avea efect asupra invitatilor vostri;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou caraibian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschi in vin rosu la cuptor(Lombo Pimenta  no forno)

Muschi in vin rosu la cuptor(Lombo Pimenta no forno)

Carnea se poate tãia felii sau lãsa intreagã:)) Usturoiul pisat se freacã bine cu sare, se unge

9 voturi    14 comentarii
45 min
Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Combinatie interesanta, imi place!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Superb si ispititor acest platou...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Arata minunat!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Minunat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Arata intrun mare fel, imi place in mod special ce aspect i-ai dat, felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Va multumesc mult!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O incantare!!!!

    • Fara foto

      claudya , 19 ianuarie 2010

      super ...si foarte gustos, yamm

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Impresionant draga Vera.Multe multe felicitari ~!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata ca in revista. Nota 10

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Caraibi se spune in limba italiana, in romaneste e Caraibe, de aceea corect se scrie "caraibean", nu "caraibian".

    • Fara foto

      florina , 27 iulie 2009

      Arata super!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Super arata si cred ca este si foarte gustos,felicitari pentru reteta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Foarte frumos si interesant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Foarte interesante combinatiile folosite,iar prezentarea este deosebita..

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Imi place cum arata, e de efect!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Titlul corect este asa um am scris eu platou caraibian,multumesc pt sfat

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Foarte interesant si de efect la o masa cu invitati. Titlul corect este "Platou caraibean".

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Foarte interesant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 pui taiat bucati mici
  • creveti congelati
  • 1 ananas mic
  • -1 pepene galben
  • piersici-2
  • salvie+rosmarin
  • 1 catel usturoi
  • sare,
  • -zeama de la 2-3 lamai
  • cartofi(500G+1 morcov)
  • 2-3 linguri ulei de masline+2 linguri(pt sos)
  • 350ml ulei floarea soarelui
  • 4-5 scobitori lungi
  • 2-3 fire salata verde,patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Combinatie interesanta, imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pulpe de pui