autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Bilute cu visine:, 500 gr biscuiti simpli,, 200 gr nuca,, 250 gr margarina,, 2 linguri cacao,, 1 esenta rom,, 200 gr zahar,, visine din visinata,, nuca cocos, Alba ca zapada:, Pentru foi :, 10 linguri de lapte,, 10 linguri de zahar,, 10 linguri de ulei,, 2 oua,, o lingurita rasa de amoniac,, un praf de sare,, faina cat cuprinde (aprox 500-550 gr)., Pentru crema, 1 litru de lapte,, 8 linguri de faina,, 6 linguri de zahar,, un pachet de unt (200 gr),, coaja de la o lamaie,, 1 esenta de vanilie,, sucul de la 1/2 de lamaie (sau de la o lamaie intreaga daca va place crema mai acrisoara),, nuca de cocos, Rulada de biscuiti:, 500 gr biscuiti,, 200 ml lapte,, 15 linguri zahar,, 1 pahar alune macinate,, 200 gr margarina, 200 gr cocos,, 4-5 linguri cacao,, esenta rom

Dificultate: Redusa Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Bilute cu visine:
Cum am procedat: Am topit margarina, peste ea am adaugat zaharul si pe urma cacaoa si esenta de rom; siropul obtinut l-am turnat peste biscuitii amestecati cu nuca care inainte le-am dat prin masina de tocat. Am amestecat bine totul (compozitia trebuie sa fie nici prea tare, nici prea moale, sa fie asa incat sa putem modela bilute) in fiecare biluta am pus cate o visina fara sambure, si pe urma le-am tavalit prin cocos.
Alba ca zapada:
Cum am procedat pentru foi: Am amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele pana se topeste zaharul. Apoi sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si la urma faina putin cate putin pana am obtinut un aluat omogen, potrivit de tare sa nu se lipeasca de maini. Aluatul l-am impartim in trei si am intins fiecare parte de aluat pe o bucata de foie de copt pana cand aluatul s-a potrit cu dimensiunea tavii in care am copt foile. Am pus tava cu fundul in sus si pe ea foia bine intinsa, cu tot cu foaia de copt. Am lasat foaia 15 min la foc mic (150 grade) Asa am facut si cu celelalte 2 foi.
Cum am procedat pentru crema: Int-o cratita am pus faina, zaharul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sucul de lamaie si am turnat lapte putin cate putin pentru a forma o pasta (pana se termina laptele). Craticioara am pus-o la fiert, la foc mic si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingroasat. Cand s-a racit cu mixerul am amestecat crema adaugand putin cate putin din untul la temperatura camerei.
Pentru ansambare Alba ca zapada:
Pe un tocator am pus folie de plastic, iar deasupra una din foi apoi un strat de crema (ceva mai putin de jumatate din cantitatea totala), pe urma a doua foaie si iar un strat de crema (dar am dat deoparte aprox 3 linguri) si pe urma ultima foaie, iar deasupra cele 3 linguri de crema pastrate si am presarat la final nuca de cocos. Am impachetat bine prajitura in folie de plastic iar deasupra ei un alt tocator, apoi o greutate (cateva borcane, o punga de faina, de zahar :D) si am bagat prajitura in frigider peste noapte.
Rulada de biscuiti:
Cum am procedat: Pentru blat am fiert laptele cu cacao ,esenta si 10 linguri zahar pana sa dea doua trei clocote. Am turnat siropul peste biscuitii pisati si alunele macinate(eu i-am macinat la masina de tocat) si am amestecat pana am obtinut un aluat care il puteam modela.
Pentru crema: Am amestecat untul care l-am avut la temperatura camerei impreuna cu 5 linguri de zahar pudra si pe urma am pus nuca de cocos;
Asamblare: Am aseazat pe o folie de plastic compozitia cu biscuiti si am presat-o cu mana pana am format un dreptunghi. Deasupra am pus cealalta compozitie de cocos si am intins-o pe toata suprafata. Am rulat-o strans in folie si am legat-o la capete. A stat la frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tarte pentru Sarbatori

Tarte pentru Sarbatori

Tarte cu aluat de casa: o parte din tarte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza. Acest

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Carnati de casa

Carnati de casa

Se tin matele cateva ore, in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta. Carnea tocata

2 voturi    1 comentariu
4h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Bilute cu visine:
  • 500 gr biscuiti simpli,
  • 200 gr nuca,
  • 250 gr margarina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 esenta rom,
  • 200 gr zahar,
  • visine din visinata,
  • nuca cocos
  • Alba ca zapada:
  • Pentru foi :
  • 10 linguri de lapte,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de ulei,
  • 2 oua,
  • o lingurita rasa de amoniac,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde (aprox 500-550 gr).
  • Pentru crema
  • 1 litru de lapte,
  • 8 linguri de faina,
  • 6 linguri de zahar,
  • un pachet de unt (200 gr),
  • coaja de la o lamaie,
  • 1 esenta de vanilie,
  • sucul de la 1/2 de lamaie (sau de la o lamaie intreaga daca va place crema mai acrisoara),
  • nuca de cocos
  • Rulada de biscuiti:
  • 500 gr biscuiti,
  • 200 ml lapte,
  • 15 linguri zahar,
  • 1 pahar alune macinate,
  • 200 gr margarina
  • 200 gr cocos,
  • 4-5 linguri cacao,
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Caltabos