autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2019

Ingrediente
500 g ficăței de pui,, 7 cartofi mari,, 1 l apă,, 140 ml ulei,, 3 cepe albe,, 200 g kaizer,, 100 g şuncă ţărănească,, 50 g afumătură de casă,, 2 cârnați de grătar,, Sare, după gust,, Pătrunjel proaspăt, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 35 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:

Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică. De data aceasta, i-am pregătit alături de ficăței de pui și i-am garnisit cu pătrunjel proaspăt.



Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă şi sare (pentru aprox 35 min). Când sunt gata, se lasă la răcit (aprox 20 min), se decojesc şi se taie cubuleţe.

Se taie ceapa mărunt, iar şunca ţărănească, afumătura și keizerul, în fâşii subţiri. Cârnații se taie rondele.

Se spală ficățeii de pui, se curăță de vene, apoi se pun la prăjit într-o tigaie în care am încins aprox o ceșcuță de ulei. Se rumenesc bine pe toate părțile. Sunt gata în aprox 20 de minute.

Separat, într-o tigaie încăpătoare cu 2-3 linguri de ulei încins, se călesc cepele până devin aurii, se adaugă afumăturile tăiate mai devreme, cârnații, apoi cartofii, se adaugă sare, după gust, se mai călesc împreună doar câteva minute, amestecând. Sunt gata în aprox 15 minute.

Se așază ficățeii pe platouri alături de cartofii pregătiți mai devreme.

Se garnisesc cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.



Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 1 h 10 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/platou-cu-cartofi-taranesti-si-ficatei.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Risotto alla marinara

Risotto alla marinara

Preparare : am inceput prin a prepara stockul, am cladit intr-un vas mai inalt fructele de mare,

4 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR

FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR

Se spala carnea, se cresteaza putin si in acele crestaturi punem usturoi.Se adauga apa, piper boabe,

39 voturi    25 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana , 16 iulie 2019

    Wauu, un meniu apetisant, foarte bun.

  • Fara foto

    Mioara , 15 iulie 2019

    Foarte bun, iti lasa gura apa cand le vezi,imi lace .

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 35 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui,
  • 7 cartofi mari,
  • 1 l apă,
  • 140 ml ulei,
  • 3 cepe albe,
  • 200 g kaizer,
  • 100 g şuncă ţărănească,
  • 50 g afumătură de casă,
  • 2 cârnați de grătar,
  • Sare
  • după gust,
  • Pătrunjel proaspăt
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ileana

Wauu, un meniu apetisant, foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Muschi de vita umplut