autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2019

Ingrediente
500 g ficăței de pui,, 7 cartofi mari,, 1 l apă,, 140 ml ulei,, 3 cepe albe,, 200 g kaizer,, 100 g şuncă ţărănească,, 50 g afumătură de casă,, 2 cârnați de grătar,, Sare, după gust,, Pătrunjel proaspăt, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 35 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:

Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică. De data aceasta, i-am pregătit alături de ficăței de pui și i-am garnisit cu pătrunjel proaspăt.



Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă şi sare (pentru aprox 35 min). Când sunt gata, se lasă la răcit (aprox 20 min), se decojesc şi se taie cubuleţe.

Se taie ceapa mărunt, iar şunca ţărănească, afumătura și keizerul, în fâşii subţiri. Cârnații se taie rondele.

Se spală ficățeii de pui, se curăță de vene, apoi se pun la prăjit într-o tigaie în care am încins aprox o ceșcuță de ulei. Se rumenesc bine pe toate părțile. Sunt gata în aprox 20 de minute.

Separat, într-o tigaie încăpătoare cu 2-3 linguri de ulei încins, se călesc cepele până devin aurii, se adaugă afumăturile tăiate mai devreme, cârnații, apoi cartofii, se adaugă sare, după gust, se mai călesc împreună doar câteva minute, amestecând. Sunt gata în aprox 15 minute.

Se așază ficățeii pe platouri alături de cartofii pregătiți mai devreme.

Se garnisesc cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.



Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 1 h 10 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/platou-cu-cartofi-taranesti-si-ficatei.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele pregatim

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cremos

Piept de pui cremos

Pieptul de pui il taiati ca la snitele in 4 felii pe care le bateti un pic intre 2 folii de celofan.

2 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana , 16 iulie 2019

    Wauu, un meniu apetisant, foarte bun.

  • Fara foto

    Mioara , 15 iulie 2019

    Foarte bun, iti lasa gura apa cand le vezi,imi lace .

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 35 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui,
  • 7 cartofi mari,
  • 1 l apă,
  • 140 ml ulei,
  • 3 cepe albe,
  • 200 g kaizer,
  • 100 g şuncă ţărănească,
  • 50 g afumătură de casă,
  • 2 cârnați de grătar,
  • Sare
  • după gust,
  • Pătrunjel proaspăt
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ileana

Wauu, un meniu apetisant, foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Ciorba de coaste afumate