autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Platou cu chiftele și legume

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2013

Ingrediente
Pentru chiftele:, -1 kg de carne (amestec porc, vită), -1 ceapă mare, -100 grame făină, -150 grame pesmet, -1 cană supă de carne (vită sau pui), -6 căței de usturoi, -2 ouă mari, -1 lingură pătrunjel tocat, -1-2 linguri mărar tocat (opțional), -sare, piper, -ulei pentru prăjire., Pentru garnitură:, -frunze de salată, -ardei gras, -kefir (recomandare: Boni), -chimen, -mentă, -oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pesmetul se stropește cu supă de carne, se lasă să absoarbă puțină supă și se stoarce bine cu un prosop de hârtie. Carnea și pesmetul se amestecă foarte bine. Se curăță ceapa și usturoiul, iar mai apoi se toacă (ceapa) și se pisează (usturoiul). Se încinge o tigaie, se adaugă 2 linguri de ulei și se rumenește ceapa. Se ia de pe foc, se scurge și se amestecă împreună cu carnea, usturoiul pisat, ouăle, verdeața tocată și condimentele. Se frământă bine amestecul. Din acest amestec se ia puțin câte puțin și se formează chifteluțe de formă rotundă sau plată.
Chiftelele astfel formate se trec prin făină. Se îndepărtează excesul de făină, ca să nu se ardă la prăjit. Se pun în tigaia cu uleiul încins și se țin până se maronesc. Se întorc după caz. Când sunt gata, se scot cu o spumieră pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Se taie salata și ardeii, se adaugă chiftelele, deasupra se garnisesc cu kefirul amestecat în prealabil cu ierburile.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu chiftele și legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Se pune limba la fiert impreuna cu ceapa, prazul,morcovii si foile de dafin,se pune apa de trei degete

8 voturi    7 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica,

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -1 kg de carne (amestec porc
  • vită)
  • -1 ceapă mare
  • -100 grame făină
  • -150 grame pesmet
  • -1 cană supă de carne (vită sau pui)
  • -6 căței de usturoi
  • -2 ouă mari
  • -1 lingură pătrunjel tocat
  • -1-2 linguri mărar tocat (opțional)
  • -sare
  • piper
  • -ulei pentru prăjire.
  • Pentru garnitură:
  • -frunze de salată
  • -ardei gras
  • -kefir (recomandare: Boni)
  • -chimen
  • -mentă
  • -oregano.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Paella cu pui