autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Platou cu chiftele și legume

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2013

Ingrediente
Pentru chiftele:, -1 kg de carne (amestec porc, vită), -1 ceapă mare, -100 grame făină, -150 grame pesmet, -1 cană supă de carne (vită sau pui), -6 căței de usturoi, -2 ouă mari, -1 lingură pătrunjel tocat, -1-2 linguri mărar tocat (opțional), -sare, piper, -ulei pentru prăjire., Pentru garnitură:, -frunze de salată, -ardei gras, -kefir (recomandare: Boni), -chimen, -mentă, -oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pesmetul se stropește cu supă de carne, se lasă să absoarbă puțină supă și se stoarce bine cu un prosop de hârtie. Carnea și pesmetul se amestecă foarte bine. Se curăță ceapa și usturoiul, iar mai apoi se toacă (ceapa) și se pisează (usturoiul). Se încinge o tigaie, se adaugă 2 linguri de ulei și se rumenește ceapa. Se ia de pe foc, se scurge și se amestecă împreună cu carnea, usturoiul pisat, ouăle, verdeața tocată și condimentele. Se frământă bine amestecul. Din acest amestec se ia puțin câte puțin și se formează chifteluțe de formă rotundă sau plată.
Chiftelele astfel formate se trec prin făină. Se îndepărtează excesul de făină, ca să nu se ardă la prăjit. Se pun în tigaia cu uleiul încins și se țin până se maronesc. Se întorc după caz. Când sunt gata, se scot cu o spumieră pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Se taie salata și ardeii, se adaugă chiftelele, deasupra se garnisesc cu kefirul amestecat în prealabil cu ierburile.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu chiftele și legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui natur cu sunca si legume

Piept de pui natur cu sunca si legume

Se spala si se taie marunt (felii, cubulete, fasii) legumele apoi se calesc in 4 linguri de ulei

13 voturi    11 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

- Puneti un pahar cu apa intr-o tava. Puneti rata in tava, cu o lingura de ulei de masline pe deasupra

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -1 kg de carne (amestec porc
  • vită)
  • -1 ceapă mare
  • -100 grame făină
  • -150 grame pesmet
  • -1 cană supă de carne (vită sau pui)
  • -6 căței de usturoi
  • -2 ouă mari
  • -1 lingură pătrunjel tocat
  • -1-2 linguri mărar tocat (opțional)
  • -sare
  • piper
  • -ulei pentru prăjire.
  • Pentru garnitură:
  • -frunze de salată
  • -ardei gras
  • -kefir (recomandare: Boni)
  • -chimen
  • -mentă
  • -oregano.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui cu sos de rosi si usturoi