Pesmetul se stropește cu supă de carne, se lasă să absoarbă puțină supă și se stoarce bine cu un prosop de hârtie. Carnea și pesmetul se amestecă foarte bine. Se curăță ceapa și usturoiul, iar mai apoi se toacă (ceapa) și se pisează (usturoiul). Se încinge o tigaie, se adaugă 2 linguri de ulei și se rumenește ceapa. Se ia de pe foc, se scurge și se amestecă împreună cu carnea, usturoiul pisat, ouăle, verdeața tocată și condimentele. Se frământă bine amestecul. Din acest amestec se ia puțin câte puțin și se formează chifteluțe de formă rotundă sau plată.
Chiftelele astfel formate se trec prin făină. Se îndepărtează excesul de făină, ca să nu se ardă la prăjit. Se pun în tigaia cu uleiul încins și se țin până se maronesc. Se întorc după caz. Când sunt gata, se scot cu o spumieră pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Se taie salata și ardeii, se adaugă chiftelele, deasupra se garnisesc cu kefirul amestecat în prealabil cu ierburile.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii