autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Platou cu chiftele și legume

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2013

Ingrediente
Pentru chiftele:, -1 kg de carne (amestec porc, vită), -1 ceapă mare, -100 grame făină, -150 grame pesmet, -1 cană supă de carne (vită sau pui), -6 căței de usturoi, -2 ouă mari, -1 lingură pătrunjel tocat, -1-2 linguri mărar tocat (opțional), -sare, piper, -ulei pentru prăjire., Pentru garnitură:, -frunze de salată, -ardei gras, -kefir (recomandare: Boni), -chimen, -mentă, -oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pesmetul se stropește cu supă de carne, se lasă să absoarbă puțină supă și se stoarce bine cu un prosop de hârtie. Carnea și pesmetul se amestecă foarte bine. Se curăță ceapa și usturoiul, iar mai apoi se toacă (ceapa) și se pisează (usturoiul). Se încinge o tigaie, se adaugă 2 linguri de ulei și se rumenește ceapa. Se ia de pe foc, se scurge și se amestecă împreună cu carnea, usturoiul pisat, ouăle, verdeața tocată și condimentele. Se frământă bine amestecul. Din acest amestec se ia puțin câte puțin și se formează chifteluțe de formă rotundă sau plată.
Chiftelele astfel formate se trec prin făină. Se îndepărtează excesul de făină, ca să nu se ardă la prăjit. Se pun în tigaia cu uleiul încins și se țin până se maronesc. Se întorc după caz. Când sunt gata, se scot cu o spumieră pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Se taie salata și ardeii, se adaugă chiftelele, deasupra se garnisesc cu kefirul amestecat în prealabil cu ierburile.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu chiftele și legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu ananas si ciuperci

Pulpe de pui cu ananas si ciuperci

1. Pulpele se spala bine cu apa rece, se curata se dezoseaza, se cresteaza si se pun in tigaia grill

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce

703 voturi    54 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -1 kg de carne (amestec porc
  • vită)
  • -1 ceapă mare
  • -100 grame făină
  • -150 grame pesmet
  • -1 cană supă de carne (vită sau pui)
  • -6 căței de usturoi
  • -2 ouă mari
  • -1 lingură pătrunjel tocat
  • -1-2 linguri mărar tocat (opțional)
  • -sare
  • piper
  • -ulei pentru prăjire.
  • Pentru garnitură:
  • -frunze de salată
  • -ardei gras
  • -kefir (recomandare: Boni)
  • -chimen
  • -mentă
  • -oregano.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui rustic cu cartofi , la vas roman