autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Platou cu chiftele și legume

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2013

Ingrediente
Pentru chiftele:, -1 kg de carne (amestec porc, vită), -1 ceapă mare, -100 grame făină, -150 grame pesmet, -1 cană supă de carne (vită sau pui), -6 căței de usturoi, -2 ouă mari, -1 lingură pătrunjel tocat, -1-2 linguri mărar tocat (opțional), -sare, piper, -ulei pentru prăjire., Pentru garnitură:, -frunze de salată, -ardei gras, -kefir (recomandare: Boni), -chimen, -mentă, -oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pesmetul se stropește cu supă de carne, se lasă să absoarbă puțină supă și se stoarce bine cu un prosop de hârtie. Carnea și pesmetul se amestecă foarte bine. Se curăță ceapa și usturoiul, iar mai apoi se toacă (ceapa) și se pisează (usturoiul). Se încinge o tigaie, se adaugă 2 linguri de ulei și se rumenește ceapa. Se ia de pe foc, se scurge și se amestecă împreună cu carnea, usturoiul pisat, ouăle, verdeața tocată și condimentele. Se frământă bine amestecul. Din acest amestec se ia puțin câte puțin și se formează chifteluțe de formă rotundă sau plată.
Chiftelele astfel formate se trec prin făină. Se îndepărtează excesul de făină, ca să nu se ardă la prăjit. Se pun în tigaia cu uleiul încins și se țin până se maronesc. Se întorc după caz. Când sunt gata, se scot cu o spumieră pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Se taie salata și ardeii, se adaugă chiftelele, deasupra se garnisesc cu kefirul amestecat în prealabil cu ierburile.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu chiftele și legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de smantana cu mamaliguta

Piept de pui in sos de smantana cu mamaliguta

Incingem tigaia,topim untul,adaugam cuburi de carne.Lasam sa se patrunda carnea, dar sa nu se prajeasca.

9 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sunculita afumata cu garnitura de orez si legume

Sunculita afumata cu garnitura de orez si legume

Setaie marunt toate legumele si se calesc in putin ulei, apoi se adauga sunca feliata, se pune un

1 vot    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -1 kg de carne (amestec porc
  • vită)
  • -1 ceapă mare
  • -100 grame făină
  • -150 grame pesmet
  • -1 cană supă de carne (vită sau pui)
  • -6 căței de usturoi
  • -2 ouă mari
  • -1 lingură pătrunjel tocat
  • -1-2 linguri mărar tocat (opțional)
  • -sare
  • piper
  • -ulei pentru prăjire.
  • Pentru garnitură:
  • -frunze de salată
  • -ardei gras
  • -kefir (recomandare: Boni)
  • -chimen
  • -mentă
  • -oregano.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Intre tocana si gulas = ceaunita