Incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Baconul il taiem marunt si-l prajim in putin ulei de masline. Restul ingredientelor (mai putin smantana) le punem intr-un vas (eu folosesc Tupperware), adaugam laptele cu drojdia si baconul prajit. Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul si lasam la dospit circa 20-25 minute. Scoatem aluatul din vas, il intindem si-l impaturam in 2, apoi in 4, ca la pogacelele cu jumari. Dupa 20-30 minute il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Crestam aluatul intins cu un cutit dupa care decupam cu o forma patrata sau rotunda. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat foarte aproape unele de altele, pentru ca ele sa creasca in sus si nu in lateral. Le ungem cu un ou batut in prealabil si le introducem in cuptorul incins.
Imi pare rau ca nu puteti simti mirosul placut de bacon si hrean care a invaluit toata bucataria….
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii