Pogacele cu bacon si hrean

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pogacele cu bacon si hrean

Ingrediente

  • - 1 kg faina
  • - 250 gr unt/margarina
  • - 1 ou
  • - 2 cartofi mari fierti pisati
  • - 2 linguri sare
  • - 1 lingura zahar
  • - 160-180 gr smantana
  • - 100 ml lapte
  • - 50 gr drojdie proaspata
  • - 2 linguri hrean (la borcan)
  • - 150 gr bacon

Mod de preparare

Incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Baconul il taiem marunt si-l prajim in putin ulei de masline. Restul ingredientelor (mai putin smantana) le punem intr-un vas (eu folosesc Tupperware), adaugam laptele cu drojdia si baconul prajit. Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul si lasam la dospit circa 20-25 minute. Scoatem aluatul din vas, il intindem si-l impaturam in 2, apoi in 4, ca la pogacelele cu jumari. Dupa 20-30 minute il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Crestam aluatul intins cu un cutit dupa care decupam cu o forma patrata sau rotunda. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat foarte aproape unele de altele, pentru ca ele sa creasca in sus si nu in lateral. Le ungem cu un ou batut in prealabil si le introducem in cuptorul incins.

Imi pare rau ca nu puteti simti mirosul placut de bacon si hrean care a invaluit toata bucataria….

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise