autor:

brindusa

» » Mancaruri cu carne

Porc chinezesc

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Ingrediente
# 400 g carne porc taiata cubulete mici (2-3 cm), # 1 lingurita amidon, # 1 cutie muguri de fasole (soia), # 1 cutie porumb tanar, # 1 mana alune macadamia (sau de care aveti), # 1 ceapa medie, tocata marunt, # 3 catei usturoi rasi fin, # 2 cm ghimbir ras fin, # 3 linguri sos soia, # cateva picaturi sos chilli (sau sos de ardei iuti), # ulei pentru deep - fry

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pune un wok (sau o tigaie mare) la incalzit si adauga uleiul. Pune alunele la prajit in uleiul fierbinte pana ce devin aurii. Scoate-le.

Amesteca cubuletele de carne cu amidonul si pune-le in uleiul incins. Prajeste la foc mediu pana ce carnea este aurie si bine facuta. Scoate carnea pe o farfurie.

Scurge uleiul din tigaie, pastrand 2 linguri din el. Prajeste putin usturoiul si ghimbirul in ulei. Adauga ceapa si stir-fry 2 minute. Adauga mugurii de fasole si stir- fry 3 minute. Adauga porumbul si stir- fry 3 minute. Adauga carnea, sosul soia, sosul chilli, amesteca bine si mai gateste 2-3 minute.

Amesteca alunele si serveste cu garnitura de taietei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc chinezesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de porc chinezesc la Multicooker Crock-Pot Express

Piept de porc chinezesc la Multicooker Crock-Pot Express

Conectam aparatul Multicooker Crock-Pot Express la o sursa de curent. Asezonam pieptul de porc cu

0 voturi    0 comentarii
35 min
Multicooking
Porc chinezesc si salata cu susan

Porc chinezesc si salata cu susan

Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca

4 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2012

    Multumesc

  • brindusa

    brindusa (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    am mai raspuns odata, dar vad ca nu s-a trimis. Prin urmare @ cely snijec: stir fry e o metoda prin care bucatele mici (cat sa bagi in gura) de carne sau legume sunt prajite in ulei putin (si incalzit foarte tare), amestecand continuu. Acest mod de a gati dureaza putin si este intalnit in China, Thailanda, s.a. @ lumi: se poate si inabusit, dar nu vor mai avea acelasi gust (prin prajire se inchid gusturile in carne, iar daca le inabusesti gustul se va transfera in sos). Nici aspectul nu va mai fi la fel. Daca iti e tema ca preparatul va fi greu de digerat, tine cont ca bucatile de carne sunt taiate mic si nu necesita o prajire indelungata.

  • brindusa

    brindusa (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    @ cely snijec: stir fry e o tehnica de a gati foarte des intalnita la mancarurile chinezesti (si nu numai). Bucatile de carne si legume sunt taiate foarte mici (cat sa le bagi in gura) si sunt prajite in putin ulei, amestecand incontinuu. @ lumi: bineinteles ca le poti inabusi, dar gustul nu mai e acelasi! si carnea nu mai are aspectul auriu. Daca iti e teama de carnea prajita, nu uita ca aici carnea e taiata in bucatele foarte mici care se gatesc repede, in ulei vegetal, nu ca in bucataria romaneasca. Incearca si o sa vezi ca nu sunt grele la stomac.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Interesanta retetadar ce inseamna stir-fry ?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      e buna dar am o obiectie:in loc sa prajesti carne amidonul,nu e mai bine sa o inabusesti putin?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • # 400 g carne porc taiata cubulete mici (2-3 cm)
  • # 1 lingurita amidon
  • # 1 cutie muguri de fasole (soia)
  • # 1 cutie porumb tanar
  • # 1 mana alune macadamia (sau de care aveti)
  • # 1 ceapa medie
  • tocata marunt
  • # 3 catei usturoi rasi fin
  • # 2 cm ghimbir ras fin
  • # 3 linguri sos soia
  • # cateva picaturi sos chilli (sau sos de ardei iuti)
  • # ulei pentru deep - fry

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Fasole cu jambon