autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Porc Pekin cu orez

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
1 kg pulpa porc, 3 cepe verzi, 8 linguri sos soia, 8 linguri sos chilli, 8 linguri ulei floarea soarelui, 4 linguri amidon, 4 linguri rase zahar, 100 ml vin rosu, 2 linguri pasta de gogosari, 2 lingurite ulei de susan( sau seminte), 1 lingurita ghimbir

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea in fasii subtiri de 3-4 cm si o punem intr-o cutie ce poate fi inchisa.
Amestecam bine 4 linguri sos soia cu 4 linguri ulei de floarea soarelui , 1/2 din vin si 4 linguri apa.
Amestecul acesta il punem peste fasiile de carne , inchidem cutia si dam la rece pentru cel putin o ora. Cel mai bine ar fi de seara pina dimineata. Cu cat sta carnea mai mult in marinada, cu atat va fi mai buna.
Intr-un wok punem restul de ulei il lasam sa se incalzeasca apoi adaugam carnea cu marinada cu tot si prajim pina cand carnea este facuta.
Scoatem carnea pe un servet absorbant iar in lichidul ramas in wok mai adaugam ingredientele ramase mai putin amidonulsi susanul si lasam sa dea in clocot.
Cand fierbe adaugam carnea si lasam sa clocoteasca la foc mic pina scade lichidul si carnea este facuta.Adaugam amidonul si uleiul de susan, mai da doua clocote si se poate stinge focul.
Ceapa verde o taiem in bucati de 1-2 cm si o presaram deasupra carnii.
Servim porcul Pekin cu pilaf de orez.
Pofta buna !

PS. aceasta mancare este tot din Bucataria Furnicutilor. Carmen multumesc frumos !
Incercati cu incredere ca are un gust nemaipomenit si va dispare urgent din farfurii !
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Pekin cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

14 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc

3 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Frumos si gustos.

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

    vai ce bine arataaa felicitari

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

    Ce arome!!! merçi de retetã:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Foarte fin!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Ce bine arata...trebue sa incerc si eu, pare foarte buna!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc
  • 3 cepe verzi
  • 8 linguri sos soia
  • 8 linguri sos chilli
  • 8 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri rase zahar
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 lingurite ulei de susan( sau seminte)
  • 1 lingurita ghimbir

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Frumos si gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocãnitã de vitel în vin de Porto