autor:

Sidy

» » Fripturi

Porchetta cu salvie si cascaval

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Ingrediente
2 kg piept de porc (fara sorici), 2-3 cepe mici, 5 catei usturoi, 4-5 fire salvie, 6 felii branza topita Hochland, 4 felii subtiri cascaval, 1 lamaie, 1 ardei gras rosu, 1 carnati cabanos, 200 ml vin alb demidulce, 200 ml supa carne, condimente pentru porc, 50 ml ulei, sare, piper mozaic, boia, patrunjel verde

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde.
Se amesteca ceapa, usturoiul, patrunjelul,boiaua, condimentele de porc cu uleiul, bine de tot si apoi ungem pieptul de porc cu acest amestec pe partea interioara a pieptului.
Ardeiul se taie fasii iar cabanosul in doua pe lungime.
Asezam apoi frunzele de salvie, branza topita, cascavalul, feliile de ardei gras si cabanosul peste acest amestec si rulam cat de strins putem.Il legam apoi cu ata alimentara,,il ungem cu ulei si il asezonam cu sare , piper proaspat macinat si boia.
Punem porcheta intr-o tava unsa cu putina untura,adaugam cana cu supa si vinul si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C aproximativ 2,5- 3 ore.Porcheta se intoarce din cand in cand pe toate partile, se mai unge cu sosul din tava, astfel incat sa se rumeneasca uniform peste tot.
Cand carnea este bine rumenita , se scoate din cuptor si se scoate ata alimentara apoi se poate portiona.
Servim porcheta alaturi de cartofi sau alte legume.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Porchetta cu salvie si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
carnita de berbec la gratar

carnita de berbec la gratar

Se spala carnea, se sareaza, se condimenteaza si se lasa la marinat 1 ora. Intre timp, se incinge

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Coaste de porc impletite

Coaste de porc impletite

Din toate ingredientele de mai sus se face o marinata in care se pun coastele cam 6 ore. Dupa ce

3 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Elga89

    Elga89 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

    imi place salvia intotdeauna la porc - da un gust deosebit. Cateodata o si prajesc in putin ulei (si pastrez uleiul, deoarece uleiul in sine devine aromat), dupa care presar putina sare pe salvie si o servesc alaturi de tocanita.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

    Un deliciu; oricum nu mai incap in rochia pentru revelion, asa ca ma inscriu la o portie !*****

  • aandradaa

    aandradaa (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

    yammm... arata fenomenal si mi-e o foameee... nu trimiti si la mine o portie? platesc eu taxi-ul :*****

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 kg piept de porc (fara sorici)
  • 2-3 cepe mici
  • 5 catei usturoi
  • 4-5 fire salvie
  • 6 felii branza topita Hochland
  • 4 felii subtiri cascaval
  • 1 lamaie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 carnati cabanos
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 200 ml supa carne
  • condimente pentru porc
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Elga89 (Chef de cuisine)

imi place salvia intotdeauna la porc - da un gust deosebit. Cateodata o si prajesc in putin ulei (si pastrez uleiul, deoarece uleiul in sine devine aromat), dupa care presar putina sare pe salvie si o servesc alaturi de tocanita.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Muschi de vita la tigaie cu cartofi