Se face un aluat rece din 200 g unt rece, 300 g faina, un galbenus de ou si un praf de sare.Aluatul sta la rece cat timp calim varza si ceapa cu baconul.
Se da o jumatate de varza pe razatoarea mare, se freaca intre maini cu putina sare si se pune la calit intr-o craticioara cu un strop de ulei.
Separat calim ceapa tocata si bucatelele de bacon.Spre sfarsit cand s-a calit varza se adauga si ceapa cu baconul, o lingura de pasta de rosii, un praf de piper si frunza de dafin si se mai lasa putin ametescand sa nu se prinda.Aluatul se intinde cu sucitorul pana iese o foaie subtire, apoi se taie cercuri maricele care se umplu la mijloc cu cate o lingura plina de compozitie de varza calita cu ceapa si baconul, se intoaie apoi cercul de aluat ca sa iasa ca un portofel.Se unge cu ou batut deasupra.Se baga la cuptor intr-o tava neusa, se lasa sa se rumeneasca si se intorc pe ambele parti.Se servesc caldute sau reci.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii