Se face un aluat rece din 200 g unt rece, 300 g faina, un galbenus de ou si un praf de sare.Aluatul sta la rece cat timp calim varza si ceapa cu baconul.
Se da o jumatate de varza pe razatoarea mare, se freaca intre maini cu putina sare si se pune la calit intr-o craticioara cu un strop de ulei.
Separat calim ceapa tocata si bucatelele de bacon.Spre sfarsit cand s-a calit varza se adauga si ceapa cu baconul, o lingura de pasta de rosii, un praf de piper si frunza de dafin si se mai lasa putin ametescand sa nu se prinda.Aluatul se intinde cu sucitorul pana iese o foaie subtire, apoi se taie cercuri maricele care se umplu la mijloc cu cate o lingura plina de compozitie de varza calita cu ceapa si baconul, se intoaie apoi cercul de aluat ca sa iasa ca un portofel.Se unge cu ou batut deasupra.Se baga la cuptor intr-o tava neusa, se lasa sa se rumeneasca si se intorc pe ambele parti.Se servesc caldute sau reci.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii