Se face un aluat rece din 200 g unt rece, 300 g faina, un galbenus de ou si un praf de sare.Aluatul sta la rece cat timp calim varza si ceapa cu baconul.
Se da o jumatate de varza pe razatoarea mare, se freaca intre maini cu putina sare si se pune la calit intr-o craticioara cu un strop de ulei.
Separat calim ceapa tocata si bucatelele de bacon.Spre sfarsit cand s-a calit varza se adauga si ceapa cu baconul, o lingura de pasta de rosii, un praf de piper si frunza de dafin si se mai lasa putin ametescand sa nu se prinda.Aluatul se intinde cu sucitorul pana iese o foaie subtire, apoi se taie cercuri maricele care se umplu la mijloc cu cate o lingura plina de compozitie de varza calita cu ceapa si baconul, se intoaie apoi cercul de aluat ca sa iasa ca un portofel.Se unge cu ou batut deasupra.Se baga la cuptor intr-o tava neusa, se lasa sa se rumeneasca si se intorc pe ambele parti.Se servesc caldute sau reci.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii