autor:

Dan65

» » Mancaruri cu carne

Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2012

Ingrediente
Pentru 8 portii: 1 kg muschi de porc file. -150g sunca de Praga sau sunca presata. -150g cascaval -3 oua. -150 ml ulei. -Sare, piper, Vegeta, faina si pesmet.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Taiem muschiul in felii mai groase (8 felii). Feliem sunca in felii subtiri (16 felii) si cascavalul in felii mai groase (8 felii). Luam fiecare felie de muschi in parte si o taiem in doua, dar nu de tot, le lasam unite pe o parte. Dupa care cu ciocanul pentru snitele le batem putin pe fiecare parte pentru a le mai subtia putin. Le codimentam pe toate partile cu putina sare, piper si Vegeta si le lasam sa stea circa 10 minute. Dupa care le deschidem si asezam inauntru o felie de sunca, una de cascaval si iar una de sunca. Le inchidem si pe laturile taiate le "coasem" cu 3 scobitori. Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de ulei la incins. Intre timp batem ouale ca pentru omleta, luam fiecare "portofel", il trecem prima data prin faina, apoi prin ou si pe urma prin pesmet. Cind uleiul este bine incins, le punem la fript cite unul, la foc potrivit, cite 4 minute pe o parte, pina cind prind o culoare aurie. Dupa ce am fript 4 bucati, schimbam uleiul cu cealalta jumatate ramasa pentru ca o parte din pesmet ramine in tigaie si incepe sa se arda. Se servesc fierbinti cu piure de cartofi sau ori ce alta garnitura. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica bucovineana de pui

Mancarica bucovineana de pui

Ceapa se taie marunt si se caleste in 50ml ulei, apoi adaugam morcovul rondele, ardeiul, telina si

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Lasagna de cârnati proaspeti

Lasagna de cârnati proaspeti

Ca sã ies din obisnuintã am schimbat carnea pe cârnati proaspeti, am folosit cârnati neafumati

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2012

    Delicioase portofele! Ma inscriu la o portie! Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 8 portii: 1 kg muschi de porc file. -150g sunca de Praga sau sunca presata. -150g cascaval -3 oua. -150 ml ulei. -Sare
  • piper
  • Vegeta
  • faina si pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Simona

Simona (Chef de cuisine)

Delicioase portofele! Ma inscriu la o portie! Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Iepure intreg la cuptor