autor:

anuta

» » Mancaruri cu carne

Porumbei cu arpagic caramelizat

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Ingrediente
2 porumbei tineri, 2 foi de dafin, 2 catei de usturoi, sare, piper, un morcov, 250 g arpagic murat, 100 ml vin rosu, o lingura de zahar, 50 ml supa (in care au fiert porumbeii), 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Porumbeii curatati de fulgi se parlesc apoi se curata de intestine si se spala in mai multe ape reci.

Se pun la fiert in apa cu sare, in care am pus 2 foi de dafin, 2 catei de usturoi si un morcov, pana se inmoaie carnea (eu i-am fiert la oala cu presiune).

2. Porumbeii fierti se prajesc bine intr-un pic de ulei apoi se scot pe platou si in uleiul ramas se caleste un pic arpagicul murat, scurs bine. Se scoate arpagicul pe o farfuriuta, se scurge uleiul din tigaie apoi caramelizam lingura de zahar. Cand zaharul capata culoare maroniu deschis adaugam arpacicul si apoi vinul rosu si lasam sa clocoteasca la foc mic 5 minute pana ce sosul se leaga un pic apoi potrivim de sare si piper, dupa gust. Se servesc porumbeii calzi, stropiti bine cu sosul si arpagicul caramelizat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porumbei cu arpagic caramelizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tirolez

Pui tirolez

Pieptul de pui l-am taiat felii. Le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga. Am condimentat

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 porumbei tineri
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • un morcov
  • 250 g arpagic murat
  • 100 ml vin rosu
  • o lingura de zahar
  • 50 ml supa (in care au fiert porumbeii)
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui