Porumbeii se prepara proaspeti (nu se fezandeaza). Se jumulesc, se trec prin flacara, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plaminii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce în porumbeii curataţi. Se sareaza, si se condimenteaza cu piper pisat, apoi se inveleste fiecare prepelita intr-o frunza de vita, unsa cu grasime, peste care se pune o felie de slanina foarte subtire si lata, care sa cuprinda in intregime pasarea. Se leaga cu ata si se infig in frigare sau se pregatesc la cuptor., inlocuind insa invelisul de slanina, cu pungi de hirtie unse cu ulei. Se inabusa apoi intr-o cratita cu ulei, la un foc mai iute, 15-20 minute. In timpul inabusirii se agita usor cratita (pentru a nu se prinde carnea de vas), adaugind si cite putina apa calda. Spre sfirsitul inabusirii se scot din hirtie si se lasa sa se rumeneasca. Dupa preferinta, spre sfirsitul inabusirii se pot adauga pasta de tomate, ciuperci, vin sau smintina. Se servesc imediat, calzi. Din porumbei se mai pot pregati si alte preparate similare cu cele din pasare.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii