Prajitura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cub de unt
  • 100 g mamaliga
  • 200 g faina simpla
  • 100 g pesmet
  • 100 g zahar tos
  • 500 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 100 g miere necristalizata
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g smochine uscate
  • 100 g stafide
  • 500 g mere
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • coaja de 2 portocale si de la 2 lamai
  • o lingurita sare

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 180°C si ungeti cu unt o forma de prajitura putin adânca, cu

diametrul de 28 cm si fundul detasabil. Intr-un castron mare, amestecati mamaliga,

faina, pesmetul si zaharul. Intr-un alt castron, amestecati laptele, ouale, mierea si

uleiul de masline. Adaugati acest amestec la ingredientele uscate, având grija sa

omogenizati totul. Adaugati smochinele, merele, scortisoara, coaja de portocala si

lamâie si sarea, apoi amestecati din nou.

Turnati prajitura in forma si coaceti-o timp de 50 de minute. Mai verificati-o din

când in când, poate fi nevoie s-o acoperiti cu folie de aluminiu daciase rumeneste

prea tare pe margini. Înainte de servire, preseirati deasupra zahar tos. Aveti grijei s-a

mâncati calda - e delicioasa cu frisca si un pahar de vin santo!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise