autor:

Fara foto

» » Torturi

Prajitura

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 cub de unt, 100 g mamaliga, 200 g faina simpla, 100 g pesmet, 100 g zahar tos, 500 ml lapte, 3 oua mari, 100 g miere necristalizata, 50 ml ulei de masline, 100 g smochine uscate, 100 g stafide, 500 g mere, ½ lingurita scortisoara macinata, coaja de 2 portocale si de la 2 lamai, o lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 180°C si ungeti cu unt o forma de prajitura putin adânca, cu
diametrul de 28 cm si fundul detasabil. Intr-un castron mare, amestecati mamaliga,
faina, pesmetul si zaharul. Intr-un alt castron, amestecati laptele, ouale, mierea si
uleiul de masline. Adaugati acest amestec la ingredientele uscate, având grija sa
omogenizati totul. Adaugati smochinele, merele, scortisoara, coaja de portocala si
lamâie si sarea, apoi amestecati din nou.
Turnati prajitura in forma si coaceti-o timp de 50 de minute. Mai verificati-o din
când in când, poate fi nevoie s-o acoperiti cu folie de aluminiu daciase rumeneste
prea tare pe margini. Înainte de servire, preseirati deasupra zahar tos. Aveti grijei s-a
mâncati calda - e delicioasa cu frisca si un pahar de vin santo!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura de post cu gem de visine

Prajitura de post cu gem de visine

Se pune gemul, zaharul, uleiul, cacao, vanilia si esenta de portocala, apa minerala si apoi faina

4 voturi    1 comentariu
50 min
Retete de post
PRAJITURA LICA  CU CREMA COCOS

PRAJITURA LICA CU CREMA COCOS

Margarina, zaharul, ciocolata se topesc intro craticioara la foc mic, mestecand continuu, adaugam

7 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cub de unt
  • 100 g mamaliga
  • 200 g faina simpla
  • 100 g pesmet
  • 100 g zahar tos
  • 500 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 100 g miere necristalizata
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g smochine uscate
  • 100 g stafide
  • 500 g mere
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • coaja de 2 portocale si de la 2 lamai
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si piscoturi