autor:

maria82

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura

Autor: maria82 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria82 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
5 oua,2 cani faina,o cana ulei,un praf de copt,8 linguri zahar,un varf cutit sare., doua mere,50 gr.stafide,50 gr.arahide,si 50 gr. nuca de cocos,cacao., pt. glazura:2 linguri cacao,50 gr.unt,2 linguri de apa,si 50g zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, mai intai se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul si se mai bat pana se topesc cristalele de zahar, se pun galbenusurile, faina, uleiul, sarea, praful de copt si se amesteca toate cu mixerul.sau cu teul, pana devine omogen.



Se unge tava cu unt si se pune o coala de hartie de copt, se pune jumate din compozitia de mai sus, peste care se pun: merele curatate, rase si stoarse de zeama, stafidele, arahidele macinate si nuca de cocos, peste toate se presare cacaua si se pune celalta parte din compozitie. Se da la copt.in jur de 40 minute. Depinde de cuptorul fiecaruia.



Glazura: se pun intr-un castron cacaua si untul, se pun in microunde 30 secunde, se scot si se adauga zaharul si apa, se amesteca si se pun peste prajitura cand aceasta e gata, dupa care se presare nuca de cocos si arahide macinate. Se mai dau 3 minute la cuptor. Se scoate si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Interesanta,ma atrage!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,2 cani faina,o cana ulei,un praf de copt,8 linguri zahar,un varf cutit sare.
  • doua mere,50 gr.stafide,50 gr.arahide,si 50 gr. nuca de cocos,cacao.
  • pt. glazura:2 linguri cacao,50 gr.unt,2 linguri de apa,si 50g zahar pudra.

Raporteaza reteta

vera (Chef de cuisine)

Interesanta,ma atrage!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine in trei culori