Prajitura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura

Ingrediente

  • 5 oua,2 cani faina,o cana ulei,un praf de copt,8 linguri zahar,un varf cutit sare.
  • doua mere,50 gr.stafide,50 gr.arahide,si 50 gr. nuca de cocos,cacao.
  • pt. glazura:2 linguri cacao,50 gr.unt,2 linguri de apa,si 50g zahar pudra.

Mod de preparare

Se separa ouale, mai intai se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul si se mai bat pana se topesc cristalele de zahar, se pun galbenusurile, faina, uleiul, sarea, praful de copt si se amesteca toate cu mixerul.sau cu teul, pana devine omogen.

Se unge tava cu unt si se pune o coala de hartie de copt, se pune jumate din compozitia de mai sus, peste care se pun: merele curatate, rase si stoarse de zeama, stafidele, arahidele macinate si nuca de cocos, peste toate se presare cacaua si se pune celalta parte din compozitie. Se da la copt.in jur de 40 minute. Depinde de cuptorul fiecaruia.

Glazura: se pun intr-un castron cacaua si untul, se pun in microunde 30 secunde, se scot si se adauga zaharul si apa, se amesteca si se pun peste prajitura cand aceasta e gata, dupa care se presare nuca de cocos si arahide macinate. Se mai dau 3 minute la cuptor. Se scoate si se lasa la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise